Tabu
Image default
lifestyle

Ben Bradshaw: -˜Sunt un parlamentar care se întâmplă să fie gay.-™

Tabu.ro: Este Marea Britanie un loc mai sigur pentru persoanele gay în zilele noastre?

BB: Un lucru este sigur, am modernizat sistemul legal, și asta a însemnat să renunțăm la orice aspect care discrimina împotriva persoanelor gay și astfel asigurăm o egalitate juridică. Evident, acest lucru nu înseamnă că am eradicat homofobia. Avem încă multe exemple de atacuri homofobe.

Tabu.ro: Se vorbește deseori de o agendă gay internațională. Cum se reflectă această agendă în Marea Britanie?

BB: Tendința organizațiilor transnaționale, cum sunt UE sau Națiunile Unite, este să se includă agenda drepturilor gay în contextul mai larg al drepturilor omului. Totuși, există suficiente state în care atitudinile desuete sunt literă de lege. Guvernul britanic a început să ia o atitudine mult mai proactivă în acest caz prin ambasadele sale în lume, sprijinind mișcările gay din respectivele ări.

Tabu.ro: Ca parlamentar britanic, cum te-ai implicat în această agendă?

BB: Nu m-am considerat niciodată un activist gay, și asta pentru că am fost norocos, m-am bucurat de sprijinul familiei și am putut fi întotdeauna deschis despre orientarea mea sexuală. Când și dacă m-am implicat în promovarea politicilor gay, a fost pentru că doream să-mi fac datoria de membru al Parlamentului, și cred că aceasta a fost cea mai mare contribuție pe care o puteam aduce: să fac față prejudecăților și să arăt i altor persoane gay că poi avea succes.

Tabu.ro: Åži totuși, eticheta de ‘parlamentar gay’ a existat.

BB: Da, a existat, iar eu am încercat prin tot ceea ce am făcut să evit eticheta de ‘parlamentar gay’, deși sunt un parlamentar care se întâmplă să fie gay, la fel cum alți parlamentari au păr aten sau ochi albaștri.

Tabu.ro: Politicienii sunt asociați deseori cu mesaje moralizatoare. Care este mesajul tău pentru tinerii gay?

BB: Să aibă încredere în sine. Felul lor de a fi este la fel de legitim ca al oricui altcuiva. Să aibă grijă de sine și să se poarte cu ceilalți așa cum ar dori să se poarte și ceilalți cu ei.

ARTICOLE SIMILARE

Lady Gaga în Vogue UK de octombrie

realitatea

MINI Târgul Bunătăţilor de Paşte la Readers Cafe

realitatea

Carl Bernstein vs Hillary Clinton

realitatea

Ce meserii au avut INAINTE SA DEVINA VEDETE

Axl Roses își atacă fanii

realitatea

MARTINI sărbătoreşte aniversarea a 150 de ani

Scrie un comentariu