Tabu
Image default
HEALTHSlider

Beneficiile mandarinelor: de ce să le consumi în sezonul rece

E iarnă, iar asta înseamna că s-a dat startul consumului de citrice, iar atunci când vei descoperi beneficiile mandarinelor, vei dori să le incluzi mai des în dieta ta.

Beneficiile mandarinelor depășesc cu mult așteptările. Și nu conțin doar vitamina C, ele mai au în compoziție betacaroten, vitamina A, B, E și K. Mai conțin și minerale precum fier, fosfor și calciu.

Beneficiile mandarinelor

Mandarinele sunt foarte eficiente în curele de slăbire. Ele te vor susține în regimuri, având în vedere că senzația de sațietate se va instaura după ce le vei consuma. De aceea reprezintă o gustare foarte eficientă. Au foarte puține calorii și pot ajuta la intensificarea arderilor.

Sunt foarte bune și pentru persoanele care suferă de anemie, deoarece ameliorează simptomele. Având în vedere că au în conținut fier și vitamina C, mandarinele sunt foarte eficiente și pentru cei care suferă de anemie.

Aceste fructe extrem de zemoase și gustoase intensifică procesele metabolice. Tocmai ce aceea, beneficiile mandarinelor ajută și în procesele de detoxifiere, susținand metabolismul în acest sens. Vindecă și constipatia. Cei care au probleme cu tranzitul intestinal ar trebui să le consume mai des, chiar de la micul dejun.

Îmbunătățesc vederea. Mandarinele au un conținut ridicat de vitamina A, așa că ar trebui consumate în special de cei care au probleme cu ochii. Sunt recomandate și în procesele de creștere. Așadar, oferă-le copiilor mandarine cât mai des, acestea le vor stimula apetitul. De asemenea, îi vor ajuta să-și creeze un sistem imunitar puternic și sănătos. Desigur, acest fapt se petrece și în cazul adulților.

Dieta cu mandarine

Pentru că e frig și nu mai faci mișcare atât de mult, ca în sezonul cald, trebuie să ai mai multă grijă la ce mănânci. Ei bine, pentru acelea dintre voi care doresc să dea jos între 5-7 kilograme în doar 14 zile, dieta cu mandarine este ideală. Atenție, dacă știi că ai anumite probleme medicale, întreabă un doctor înainte de a trece la regim.

Ce presupune

  • Micul dejun – 3 mandarine bine coapte, o cană de cafea/ceai verde fără zahăr
  • Prânz – 4 mandarine, un ou fiert, 150 de grame de carne fiartă ( pui sau curcan) nesărată
  • Gustare – 3 mandarine și o cană de ceai verde
  • Cină – pește la grătar (250 grame), supă cremă de legume și bineînțeles, 2-3 mandarine

Încearca să nu mănânci nimic înainte cu 2-3 ore de culcare. Dacă nu reziști, mai mănâncă 1-2 mandarine.

ARTICOLE SIMILARE

Quentin Tarantino s-a însurat cu o cântăreața israeliană cu 20 de ani mai tânără

Andreea Damian

Arnold Schwarzenegger și Cindy Crawford, împreună!

Andreea Damian

Meghan Markle, trădată de tatăl ei din nou. Nu se aștepta la așa ceva

Andreea Damian

Femei dependente de jocurile de noroc – Un subiect Tabu?

realitatea

Mașina de spălat rufe poate adăposti bacterii rezistente la medicamente

Andreea Damian

Trailerul filmului Irlandezul al lui Martin Scorsese i-a întinerit pe Al Pacino, Robert De Niro și Joe Pesci

realitatea

Scrie un comentariu