Tabu
Image default
HEALTH Slider

Beneficiile neașteptate ale frigului

Cine a spus că frigul este dușmanul nostru? Știința o dovedește: tremuratul este bun pentru sănătatea ta. Iată de ce.

Calmează durerea

Este bine cunoscut: în cazul unei entorse sau a unei contuzii, un pachet de gheață este o ușurare. Pe lângă efectul său anestezic, frigul încetinește procesul inflamator. Pentru ca sportivii să beneficieze de acest efect pe scară largă, ei fac crioterapie. Sportivii sunt invitați să petreacă trei minute zilnic la -110 ° C, în lenjerie intimă (dar cu extremitățile protejate) pentru a se recupera și a-și îmbunătăți performanța.

Te ajută să dormi bine

Ciclul de somn este legat de un ciclu termic al corpului. Temperatura scade chiar înainte de a adormi. Prin urmare, să nu ezităm să oprim încălzirea din dormitor înainte de culcare, pentru a promova procesul. 18 °C sunt suficiente.

Este ideal pentru duș

Cercetătorii olandezi au studiat în 2015 efectul dușurilor reci asupra sănătății și productivității. Câteva mii de voluntari au trebuit să-și termine dușul zilnic cu un jet rece timp de 30, 60 sau 90 de secunde. Drept urmare, voluntarii din aceste trei grupuri s-au îmbolnăvit mai puțin decât cei din grupul de control: au avut cu 29% mai puține concedii medicale. Și, deși au găsit experiența neplăcută la acel moment, două treimi dintre ei au continuat în mod deliberat ritualul jetului rece, după ce experimentul s-a încheiat

Arde grăsimea

Corpul uman își reglează temperatura arzând grăsimea, în special grăsimea de sub piele. Efectul este prea mic pentru a spera să-ți recapeți silueta prin frig, dar, pe de altă parte, este eficient în prevenirea diabetului și a obezității.

Te obligă să ai grijă de tine

Iarna cantitatea de lumină este redusă și, prin urmare, ne scade imunitatea dar și moralul, existând astfel un risc mai mare de atac de cord. Aerul rece, uscat, tinde să se afecteze pielea. Deci, trebuie să avem mai multă grijă de noi înșine.

De ce tremurăm când ne e frig?

Când temperaturile sunt aproape de zero, corpul se contractă și tremură. Acesta este „un reflex fiziologic de protecție pentru corp”, explică dr. Ringuet, medic generalist la Paris. Corpul caută de fapt să se protejeze de frig și, prin urmare, creează aceste contracții musculare repetate pentru a se încălzi. Philippe Blanchemaison, medic cardiolog la Paris, afirmă că „Natura a făcut posibil ca organismul să se încălzească singur, dacă nu avem capacitatea de a ne mișca”. Prin urmare, tremuratul e un mecanism esențial. Scopul corpului este de a-și menține temperatura corpului și anume 37 de grade.

ARTICOLE SIMILARE

Sanatate si viata mai buna – Reducerea sanilor

realitatea

Nepovestitele iubiri ⎪ Tatiana Niculescu în dialog cu Cătălin Ștefănescu

Ciocîrlan

Asistenții digitali, precum Siri și Alexa, accentuează stereotipurile și prejudecățile de gen

Andreea Damian

Omenirea și-a epuizat toate resursele naturale pentru 2019 și trăiește „pe credit”

Andreea Damian

O plantă de la marginea drumului provoacă arsuri severe. Cum o recunoști

Andreea Damian

Comunicarea nonverbala in diferite culturi

realitatea

Scrie un comentariu