Home > Lifestyle > Berea poate preveni diabetul și te poate ajuta să slăbești

Berea poate preveni diabetul și te poate ajuta să slăbești

Berea nu este băutura preferată a femeilor, însă, după ultimele studii ar putea intra pe lista de favorite. Un studiu realizat de către Universitatea din Barcelona, Spitalul Clinic din Barcelona și Institutul de Sănătate Carlos al III-lea din Madrid, arată că un consum moderat și regulat de bere poate reduce riscul apariției diabetului.

Diabetul este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentrației glucozei în sânge (hiperglicemie) și dezechilibrarea metabolismului. Acest studiu scoate la iveală un beneficiu al berii pe care nu trebuie să îl ignorăm, datorat macro și micronuțrienților din bere, ca și, probabil, nivelului mare de antioxidanți. Ceea ce nu trebuie să uităm însă este faptul că efectul benefic al berii, se face simțit exclusiv în cazul în care este consumată în cantități moderate”, afirmă Dr. Corina-Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Potrivit studiului, un consum moderat de bere combinat cu o dietă mediteraneană bazată pe alimente cum sunt: peștele, fructele, legumele și uleiul de masline, poate avea efecte pozitive în prevenirea și combaterea diabetului. Acest efect este datorat aportului ridicat de vitamine, acid folic, fier și calciu care se regăsește în bere. Cu alte cuvinte, poți să împarți o bere cu iubitul, măcar de dragul sănătății.

Dacă acest lucru nu te-a convins, atunci dacă vei afla că există șansa să te ajute să și slăbești, cu siguranță te va impulsiona să iei în considerare berea. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1249 de bărbați și femei, de peste 57 de ani. Īn urma lui a reieșit că cei care beau regulat o cantitate moderată de bere prezintă un risc mai mic de a se îmbolnăvi de diabet. Īn plus, aceștia au experimentat și alte efecte pozitive, precum scăderea în greutate și minimizarea riscului de a suferi de presiune arterială crescută.

Berea nu afectează creșterea în greutate, deoarece nu conținute grăsimi, și nivelul său caloric este redus – doar 43 kcal/ 100 ml. Un consum moderat de bere poate fi considerat nutrițional și benefic pentru sănătate și organism“, completează dr. Corina-Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție atrag atenția că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viață sănătos și o alimentație corespunzătoare

Articole asemanatoare
facebook
Doar jumătate din articolele despre sănătate de pe Facebook sunt adevărate
micul dejun
Sari peste micul dejun? Nu-i o tragedie, acest obicei te-ar putea ajuta să slăbești
Foarte bogată în grăsimi, extrem de populară și totuși, care e problema cu dieta keto
știri medicale
Știrile medicale false ne afectează serios sănătatea

2 Responses

  1. Cresterea Prepelitelor

    Cum poti castiga 3000 de euro lunar Crescand Prepelite intr-un spatiu de numai 20mp?Iata cum AFACEREA TA cu PREPELITE devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie.Detalii pe:www.crestereaprepelite.ro

  2. Promo

    Daca va gânditi sa încercati o proteza auditiva pentru prima data sau daca doriti sa va cumparati alt model, s-ar putea sa fiti placut impresionat de noile tehnologii. Modelele actuale sunt mici, usor de folosit si avansate din punct de vedere tehnologic. Va recomand sa incercati o proteza auditiva Siemens. http://www.audiolux.ro

Comenteaza acest articol

Berea poate preveni diabetul și te poate ajuta să slăbești

by   1 min
2