Tabu
HEALTH

Berea in ameliorarea simptomelor menopauzei!

Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie evidentiaza noi efecte benefice ale consumului moderat de bere: Consumul moderat de bere poate ameliora simptomele asociate perioadei post-menopauza.

Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie lanseaza o noua cercetare care evidentiaza efectele benefice ale consumului moderat de bere asupra organismului, de aceasta data fiind vizate simptomele asociate perioadei post – menopauza. Astfel, studiul demonstrează ca un consum moderat de bere poate ameliora bufeurile de caldura specifice post-menopauzei, imbunatatind totodata si alte simptome vasomotoare, fizice sau psihosociale asociate acestei stari.

Studiul a fost realizat sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie de catre Nicoleta Raducanu, absolventa a programului de studii de Masterat in Nutritie Clinica si Comunitara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures.      y_BPOi-O--h1ozon0fhKTa8IWGEnvTsCQhHgqVSRUrA

Studiul s-a derulat pe o perioadă de 12 saptamani si a presupus participarea a  50 de femei, cu varste intre 45 si 60 de ani, care, impartite in trei grupuri, au consumat dupa cum urmeaza: primul grup, cantitatea echivalenta unei doze de bere cu alcool, a carei concentratie alcoolica in relatie cu cantitatea consumata s-a inscris in limita consumului moderat, nedepasind 20 g alcool pur/zi, al doilea grup, cantitatea unei doze de bere fara alcool, iar cel de-al treilea grup nu a consumat deloc bere.

Interpretarea rezultatelor s‐a realizat prin compararea scorurilor obtinute in urma evaluarii simptomatologiei prin completarea unui chestionar recunoscut international ca instrument de investigare a calitatii vietii femeilor aflate la menopauza– MENQOL (The Menopause specific Quality of Life).

Astfel ca, la finalul studiului s-a demonstrat ca berea consumata cu moderatie poate diminua bufeurile de caldura asociate starii post-menopauza, rezultatele aratand o ameliorare semnificativa statistic a acestui simptom, dupa cele 12 saptamani.

Rezultatele studiului au aratat totodata o imbunatatire semnificativa statistic precum si ameliorare pentru cele mai relevante simptome in perioada post-menopauza, respectiv: dureri musculare, senzatia de oboseala, lipsa energiei, rezistenta organismului, dureri de picioare/crampe, senzatia de anxietate si nervozitate.

bGNK8xKKkaMZwz4rxNGCiGQ47EPiamr0WuGF9w2Dj7U O serie de simptome par insa a nu fi influentate de consumul de bere, cum sunt: scaderea  capacitatii de memorare, starile depresive sau melancolice, lipsa de toleranta, cresterea in  greutate, cresterea pilozitatii sau schimbare in aspectul si textura pielii.

Este important de mentionat ca efectele benefice se pot face simtite doar in cazul adultilor  sanatosi care consuma bere moderat si responsabil.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Efectele negative neașteptate pe care izolarea socială le are asupra sănătății

Andreea Damian

Care sunt semnele ce arată că îmbătrânim? Crezi că genele sunt de vină?

realitatea

Ce ar trebui să conțină micul dejun pentru a supraviețui frigului

Andreea Damian

Alt trend nou nouț care pretinde că mărește productivitatea și te face fericit – „postul de dopamină”

realitatea

Obiceiuri zilnice care pot face deodorantul mai puțin eficient

Andreea Damian

Zaharul ascuns din alimente. Surse surprinzatoare de zahar (partea II)

realitatea

Scrie un comentariu