Tabu
FASHIONSlider

Beth Harmon, eroina din The Queen’s Gambit, o face „șah mat” pe Emily din Paris

The Queen’s Gambit urmărește viața unui orfane, Beth Harmon, care încearcă să devină cea mai mare jucătoare de șah din lume, în timp ce se luptă cu problemele emoționale și dependența de droguri și alcool. Povestea începe la mijlocul anilor ’50′ și continuă până în 1960.

Comunitatea de șah s-a îndrăgostit de serial, deoarece descrie cu succes diferite aspecte ale șahului în toată bogăția sa.

Criticii spun că este un serial cool și la modă. Un succes care nu merge fără garderoba îngrijită și pretențioasă a eroinei, în deplină independență. Toaletele pe care le poartă de-a lungul seriei de șapte episoade nu pot fi cumpărate în ziua de azi.

Șah vs. moda – un duo neașteptat

Lumea șahului și a modei: un duo pe care nu l-am văzut până acum. The Queen’s Gambit a fost lansat la sfârșitul lunii octombrie, fără reclame sau prea multe trâmbițe, spre deosebire de Emily in Paris. Dacă dacă tot s-a vorbit despre berete și croissante, astăzi sunt la modă.

Trebuie spus că eroina Beth Harmon interpretată de Anya Taylor-Joy contribuie foarte mult la acest lucru. Ochii ei mari și rotunzi și calitatea jocului său sunt, probabil, suficiente pentru a câștiga simpatia criticilor. Dar pasiunea care înconjoară această serie se datorează și simțului fotografic și estetic al lui Steven Meizler.

Stilul lui Beth Harmon a fost inspirat de Audrey Hepburn. Gabriele Binder, stilista serialului Netflix, a explicat că s-a inspirat de la diferite legende ale anilor ’60 de-a lungul serialului, schimbând aspectul lui Harmon puțin câte puțin pe măsură ce se maturiza.

„Pe măsură ce Beth crește, stilul ei se schimbă odată cu noile experiențe și locuri în care călătorește. Stilul ei inițial este influențat de Jean Seberg, Audrey Hepburn și Natalie Wood, printre altele”, a declarat Binder pentru Popsugar.

Beth Harmon, un câmp minat pentru mărci

Entuziasmul publicului pentru hainele sale este cronica unei nebunii anunțate. Dacă Emily in Paris este plină de contracte suculente cu mărci celebre, campioana la șah este scutită de această sarcină. Beth este un personaj strălucit, dar și afectat de alcool și droguri. Un câmp minat pentru publicitate.

Pentru a obține un aspect Beth Harmon, trebuie să parcurgeți magazinele de second-hand (și să țineți ochii deschiși). Hainele ei personalizate au fost proiectate de designerul de costume Gabriele Binder. Sunt o compilație de referințe la o modă trecută, purtată de vedete precum Jean Seberg, Edie Sedgwick sau Audrey Hepburn.

Suntem departe de afacerea comercializată și îngrijită a seriei Emily in Paris, unde totul a fost studiat astfel încât ținuta sa etichetată Kangol-Chanel-Marc Jacobs să ajungă pe umerii noștri cu un singur clic.

Emily Cooper, Emily in Paris

Prin urmare, Emily Cooper și Beth Harmon nu au nimic în comun. Dar încarnarea feministă ale cărei două personaje pretind că se înclină în favoarea campioanei de șah. În The Queen’s Gambit, stilul îmbrățișează progresul unui geniu. Beth Harmon dezvoltă o fascinație pentru îmbrăcăminte pe măsură ce crește și devine un geniu în șah.

Totul a început cu o rochie de tartan cu model pe care și-a cumpărat-o după ce a câștigat primul ei turneu. Imprimeul geometric nu este nimic anecdotic. Acest detaliu se referă la șah și devine omniprezent în garderoba ei.

De atunci, niciuna dintre hainele lui nu conținea cercuri sau alb-negru. Dar rochiile trapezistice, bluzele, puloverele de lână strânse, pantalonii cu talie înaltă, paltoanele sau chiar eșarfele legate în păr spun și ceva despre tânăra care și-a făcut carieră într-o lume exclusiv masculină.

Cu cât triumfă mai mult, cu atât atracția ei este mai mult emancipată. Un reporter o va întreba dacă nu este prea plină de farmec pentru a juca șah. Beth Harmon răspunde la sexism îmbrăcându-se cum vrea.

ARTICOLE SIMILARE

Andreea Marin, călcată de hoți. Primele declarații ale vedetei

Andreea Damian

Vedete nascute pe 3 septembrie!

realitatea

Steven Meisel și un Puzzle în ediție limitată

realitatea

Anna Lesko, rețetă specială de cozonac. Secretul cântăreței a fost dezvăluit

Andreea Damian

Incident grav în Parcul Kiseleff! Un copac a căzut peste fiica cântăreţului Matteo. Cum se simte micuța

Andreea Damian

Femeile nu sunt mai bune la multitasking. Ele fac doar mai multă muncă, arată studiile

Andreea Damian

Scrie un comentariu