Tabu
Image default
PEOPLE Slider

Beyonce se teme că va muri, după ce tatăl ei a fost diagnosticat cu cancer mamar

Tatăl cântăreţei Beyonce, Mathew Knowles, în vârstă de 67 de ani, a dezvăluit într-un interviu că suferă de cancer mamar.

Anunţul a fost făcut pe Twitter într-un videoclip de promovare a emisiunii: „Miercuri, @GMA: Mathew Knowles, tatăl lui Beyonce, va fi invitatul lui Michael Strahan şi va dezvălui lupta sa împotriva cancerului de sân”.

Fostul impresar al trupei Destiny’s Child va vorbi despre momentele dificile prin care a trecut atunci când a trebuit să dea familiei sale această veste tristă. Totodată, le-a sfătuit pe fiicele sale, cântărețele Beyonce și Solange, să-și facă testele genetice pentru depistarea mutației genei BRCA2.

Cancerul de sân este foarte rar întâlnit la bărbați, doar un procent dintre ei sunt afectați de această boală, potrivit The Doctor’s Daily. Producătorul de muzică a explicat cum a descoperit cancerul mamar. „Am descoperit mici pete de sânge în dreptul sânilor și în prima zi m-am gândit: <<Bine, este în regulă. Poate este doar ceva care a căzut pe tricoul meu>>. A doua și a treia zi am găsit din nou sânge și m-am gândit că se întâmplă ceva”, a spus el.

După câteva zile și după ce a discutat problema cu soția sa, Gena, Mathew Knowles s-a dus la medic, care i-a prescris o mamografie și analize de sânge. Apoi i s-a recomandat să își facă o ecografie și o biopsie, care au confirmat cancerul de sân. Și-a anunțat repede copiii dar și fosta soție, Tina.

În luna iulie, producătorul muzical a fost supus unei intervenții chirurgicale, urmând să mai facă una în luna ianuarie 2020. Aceste intervenții ar trebui să reducă șansele de a dezvolta un nou cancer de sân la 2%. Dar sunt șanse între 50 și 70% ca fiicele sale să moștenească aceeași genă și același tip de cancer de sân.

În fiecare 3 minute la nivel global o femeie este diagnosticată cu cancer la sân

În fiecare 3 minute la nivel global o femeie este diagnosticată cu cancer la sân, iar la fiecare 14 minute una decedează din această cauză, arată statisticile.

Cancerul de sân provoacă aproximativ 77.000 de decese anual, dintre care 40 la sută de femei decedează până la vârsta de  65 de ani.

Incidența prin cancerul mamar la nivel global este în continuu creștere și pentru comparație în 2018 (datele Agenției Internaționale de Cercetare a Cancerului în comun cu OMS) se înregistrează următorii indicatori la 100 mii populație: 99,1 – Franța; 85,4 – Germania; 75,3 – Serbia; 51,6 – România; 53,6 – Federația  Rusă; 50,4 – Belorusia; 48,2 – Republica Moldova; 44,6 – Ucraina.

În anul 2018 în țara noastră, au fost înregistrate  1125 paciente cu cazuri noi de cancer mamar și respectiv total la evidența Institutului Oncologic la moment sunt 9700 paciente.

Începând cu 1985, la inițiativa Societății Americane a Cancerului, prin convenție internațională, a fost stabilit octombrie – luna de conștientizare privind Cancerul mamar, acțiuni susținute de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Cu cine și unde a avut Alexandra Stan o aniversare specială!

Tabu Tabu

Prințul Harry și Meghan Markle au luat cea mai importantă decizie de când s-au căsătorit

Andreea Damian

Actorul din „Triplusec” a renunțat la tot și s-a retras la mănăstire. Ce l-a determinat să devină călugăr

Andreea Damian

7 alimente sănătoase care consumate în exces ne fac mult rău

Andreea Damian

Un fost îngeraș Victoria’s Secret, grave probleme de sănătate după ce s-a înfometat timp de 10 ani

Andreea Damian

Michelle Obama îi dă peste nas lui Donald Trump

Andreea Damian

Scrie un comentariu