Home > Agenda > stiri > Biarritz, destinație chic de vacanță

Biarritz, destinație chic de vacanță

Dacă ai văzut de curând filmul Cheri, în care Michelle Pfeiffer arată impecabil la cei 51 de ani abia împliniți, cu siguranță că te-a atras plaja din Biarritz, pe care personajul interpretat de aceasta se plimbă, într-una din scene.

Biarritz a fost în secolul 19 ce sunt acum Cannes, Monte Carlo sau St Tropez. Napoleon al III-lea și soția sa, contesa Eugenie de Montijo și-au constuit aici un castel unde își petreceau toate vacanțele. Biarritz se află pe coasta de sud-vest a Franței, pe malul Oceanului Atlantic, la doar 15 minute de granița cu Spania.

Dacă în secolul 19 era de bon ton să vii aici și să te bucuri de soarele puternic chiar și în cele mai friguroase zile din an, acum este destinația perfectă de vacanță liniștită și sportivă. Pentru că plajele de aici sunt absolut superbe iar valurile îi adună pe cei mai talentați surferi. Poți veni cu iubitul pentru o escapadă chic, liniște, plimbări pe străzile cu case construite în stil art deco sau basc. Portul pescarilor este foarte pitoresc.

Bucătăria este divină, puternic influențată de cea spaniolă. Așa că, dacă ești amatoare de pește și fructe de mare, aici trebuie să vii. Mai sunt buticurile. Nu degeaba marile case de modă au lansat colecții care poartă numele stațiunii. Yves Saint Laurent sau Chanel. Mademoiselle Coco Chanel venea aici frecvent în vacanțe.

Drum bun!


Loading...

1 Response

  1. Kamila

    adrian / Interesanta muzica, am vazut ca nu e stluil vostru de filmat, dar montajul tot acolo e, am citit si pe vimeo comentariile. Felicitari pentru ce faceti, nu ma insor, fac acelasi lucru ca si voi dar mai am multe de invatat, nu sunt la nivelul vostru.Cel mai tare e clip e cel de la Promo Unikt. Multa bafta din Timisoara.

Comenteaza acest articol

Biarritz, destinație chic de vacanță

by realitatea   1 min
1