Tabu
Image default
LIFESTYLE

Bicicleta marca eleganței urbane

 

Dacă mai credeți că mașina puternică este exponent al eleganței în deplasările urbane înseamnă că ați pierdut trend-ul. Grija pentru me­diu este ultima tendință de li­fe­sty­le – star-urile hollywoodiene preferă să so­seas­că la gala Oscar în mașini hibrid. Mij­lo­cul de transport urban în care ecologia și er­­gonomia se întâlnesc perfect este bicicleta. Cu lunga tradiție în Olanda, preferată și ușor ac­ce­sibilă pentru închiriere în marile capitale Eu­ropene, bicicleta pune în valoare ținuta cor­­pului și atitudinea eco a utilizatorului.

În secolul al XIX-lea Pierre Lallement a inventat velocipedul, un fel de strămoș al bicicletei, cu trei roți, o bancă și pedale. Străbu­nicul bicicletei moderne este drezina, introdusă în Pa­ris de baronul german von Drais; ea nu avea pedale, propulsia se făcea prin împingerea cu picioarele pe pământ.

Adaptarea pe­dalelor la drezină a dus la apariția și dezvol­ta­rea bicicle­tei moderne. Era rezervată domnilor, din cau­­za poziției de manevrare, considerate mas­culine. Bicicletele au evoluat, la fel și mo­ravurile. Ele s-au adaptat ergono­-mic, iar so­cietatea s-a adaptat prezenței femeilor active. Bicicletele de damă și-au făcut apariția după Primul Război Mondial.

Olanda este recunoscută pentru fabricarea celor mai elegante biciclete. Familia re­ga­lă Olan­­deză a ales o marcă cu tradiție (Ba­tavus) ca unic furnizor al casei. Exis­tă și biciclete haute-couture, fă­cu­te pe măsură. Prețul începe de la 8.000 EUR. Cele­brități cum ar fi Lindsay Lohan, Ge­or­ge Clo­oney, Brad Pitt, An­gelina Jolie, Na­omi Watts și chiar Ar­nold zis The Governator sunt cu­nos­cuți pen­­tru folosirea bi­ci­­cletei, nu ca hob­by ci ca mij­loc de transport.

Adaptarea Bu­cu­reștiului la traficul de bici­cle­te a început timid, însă dacă va fi de succes, ne va aduce un spor de eleganță și rafinament ur­ban. Urmăriți pro­iectul TUB.

ARTICOLE SIMILARE

Umorul: Evitaţi marfa de contrabandă!

Ce înseamnă „generația avocado pe pâine” din care probabil faci parte

Andreea Damian

Cum arată acum casa din „Singur acasă”. FOTO

Andreea Damian

ALEX VELEA a divortat contra a 50.000 euro

Nu trageti in SILICOANE! Adevarul medical despre bustul NICOLETEI LUCIU

Jazz pic – noua poziție favorită a influencerilor pe Instagram

Andreea Damian

Scrie un comentariu