Home > Agenda > Bill Cosby – între trei și zece ani de închisoare în procesul #MeToo

Bill Cosby – între trei și zece ani de închisoare în procesul #MeToo

Un judecător din Pennsylvania l-a condamnat pe Bill Cosby la închisoare de la trei până la zece ani pentru agresiune sexuală.

Cosby, în vârstă de 81 de ani, a fost, de asemenea, etichetat ca un prădător violent sexual, ceea ce înseamnă că el trebuie să fie consiliat pe viață și înscris în registrul de abuzatorilor sexuali. Actorul a refuzat să dea declarații.

În aprilie, Cosby a fost găsit vinovat de trei atacuri sexuale cu ajutorul drogurilor și de molestarea Andrei Constand în 2004. Cererea lui Cosby de cauțiune a fost respinsă. A fost însă amendat cu 25.000 de dolari plus toate costurile de urmărire penală.

După condamnare, a fost dus în cătușe din sala de judecată. Apoi a fost dus la închisoarea Montgomery County Correctional Facility însă procurorul lui Cosby a cerut ca sentința sa să fie limitată la arest la domiciliu, spunând că era prea fragil pentru închisoare. Actorul a stat în arest la domiciliu din aprilie.

Comedianul a devenit cunoscut în America în 1980, pe când juca în sitcom-ul Cosby Show, jucând tatăl unei familii afro-americană care trăiește în Brooklyn, New York. În urma popularității a fost denumit “tatăl Americii”.

În iunie 2017, fostul administrator de baschet al Universității Temple a descris cum Cosby, pe care îl văzuse ca pe un fel de “mentor”, i-a dat niște pastille care au imobilizat-o în momentul în care el a agresat-o sexual. În declarația sa care a făcut vâlvă în întreaga lume ea a spus: “Pentru a înțelege cu adevărat impactul pe care l-a avut agresiunea sexuală în vieța mea, trebuie să înțelegeți persoana pe care am fost înainte ca acest lucru să se întâmple. După atac, nu eram sigur ce s-a întâmplat de fapt, dar durerea, rușinea au fost copleșitoare, îndoiala de sine și confuzia m-a împiedicat  mă confesez familiei mele sau prietenilor mei. Nu mai mâncam și nu mai dormeam pentru că aveam coșmaruri. Bill Cosby mi-a luat spiritul tânăr, frumos și sănătos și l-a zdrobit”, a spus ea.

Bill Cosby a arătat foarte puțină emoție și nicio remușcare în timpul condamnării sale, potrivit martorilor. Cosby poate cere eliberarea condiționată după trei ani – o astfel de cerere va fi revizuită de un comitet special. Psihologul Kristen Dudley a mărturisit că Cosby a prezentat în trecut semne de tulburare mintală și că e probabil ca acestea să revină. Înainte de sentință, judecătorul a spus că este un prădător sexual, în ciuda argumentului apărării că vârsta pe care o are actorul și faptul că Bill Cosby este orb demonstrează clar că nu mai poate fi cazul de așa ceva. Soția lui Cosby, Camille, nu a participat la sentință.

Purtătorul de cuvânt al lui Cosby, Andrew Wyatt, a respins procesul drept “cel mai rasist și sexist” din istoria SUA și a declarat că actorul condamnat a fost victima unui “război sexual”.

Aproximativ 60 de alte femei au acuzat-o pe Cosby de abuz sexual. “Sunt copleșit de numărul de femei care au fost dispuse să treacă prin acest proces cu noi … spunându-ne poveștile lor despre cum au fost drogate, agresate sau violate de Bill Cosby”, a declarat procurorul Steele.

Articole asemanatoare
Celebritati nascute pe 12 iulie!

Comenteaza acest articol

Bill Cosby – între trei și zece ani de închisoare în procesul #MeToo

by realitatea   2 min
0