Home > Agenda > Bill Gates l-a bătut pe Jeff Bezos și redevine cel mai bogat om al planetei

Bill Gates l-a bătut pe Jeff Bezos și redevine cel mai bogat om al planetei

bill gates

Fondatorul Microsoft Bill Gates este din nou cea mai bogată persoană din lume, cu o valoare netă a averii de 110 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires Index publicat luni.

Îl surclasează astfel pe șeful Amazon, Jeff Bezos, grav afectat de divorț, dar care rămâne totuși cu o impresionantă avere de 109 miliarde de dolari. Este pentru prima dată când cofondatorul Microsoft (MSFT) a ocupat primul loc în peste doi ani, el depășindu-l pentru scurt timp pe Jeff Bezos luna trecută, după ce Amazon a raportat că profitul său pentru cele trei luni care se încheie în septembrie a scăzut cu aproape 28% față de un an mai devreme.

Bill Gates a rămas pentru puțin timp pe prima poziție a clasamentului, el revenind însă pe primul loc vineri după ce acțiunile Microsoft (MSFT) au crescut cu aproape 48% în acest an, ceea ce a contribuit la creșterea valorii pachetului său în companie. În octombrie, Microsoft a câștigat în fața Amazon un contract de cloud computing de 10 miliarde de dolari cu Pentagonul.

Bernard Arnault, fondatorul și președintele consiliului de administrație al conglomeratului francez Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) ocupă locul 3, cu o avere estimată la 103 miliarde de dolari.

Indicele Bloomberg Billionares Index este o listă a celor mai bogați oameni din lume care este actualizată zilnic după închiderea bursei din New York.

Articole asemanatoare
Jeff Bezos
Jeff Bezos devine primul triliardar al lumii
miliardari
Cum arătau cei mai faimosi miliardari înainte de a deveni bogați
Bănuieli că telefonul lui Jeff Bezos ar fi fost „spart” de prințul saudit Mohammed bin Salman
Directorul Amazon obligat de angajați să lupte împotriva schimbărilor climatice

Comenteaza acest articol

Bill Gates l-a bătut pe Jeff Bezos și redevine cel mai bogat om al planetei

by Andreea Damian   1 min
0