Home > Agenda > Billie Marten: depresia m-a făcut să compun cel mai fericit cântec pop

Billie Marten: depresia m-a făcut să compun cel mai fericit cântec pop

Billie Marten a compus Marea Albastră, Marea Roșie – piesă care a ajuns să fie considerată un dintre cele mai bune cântece ale anului 2018.

Cântecul aduce cu el o atmosferă caldă, optimistă, o invitație de călătorie lungă și caldă în California, cu ferestrele larg deschise invocând imagini nostalgice ale scenelor de vară din filmele americane comerciale.

Însă deși evocând vara s-ar putea să aveți o surpriză aflând faptul că piesa a fost scrisă de Marten în timp ce trecea printr-o tulburare afectivă sezonieră și simțindu-se foarte tristă. “Am decis să stau și să scriu cea mai fericită și mai simplă melodie pop posibilă. Îmi lipsea într-adevăr familia și simțeam că trebuie să mă scufund într-o mare albastră sau ceva asemănător. Mi-a plăcut ideea pelerinajului către Marea Moartă, unde sarea îți mângâie pielea curată.”

Piesa a venit la doar un an după ce la vârsta de 19 ani, cântăreața a fost diagnosticată cu tulburare afectivă sezonieră severă (SAD). Vorbim despre un tip de depresie cauzată de schimbarea de anotimp, în special în timpul iernii, și se estimează că afectează o mulțime de oameni.

Isabella Sophie Tweddle (născută la 27 mai 1999), care interpretează sub numele de scenă Billie Marten, este o cântăraeță-compozitor din North Yorkshire. Ea a ajuns foarte cunoscută pentru prima dată la vârsta de doisprezece ani când un videoclip pe YouTube a atras mii de opinii. Și-a lansat primul EP la vârsta de cincisprezece ani în 2014, iar cel de-al doilea său EP un an mai târziu. La sfârșitul anului 2015 a fost nominalizată la premiul Sound of 2016.

Articole asemanatoare
probiotice
Sunt probioticele eficiente în lupta împotriva depresiei? Răspunsul cercetătorilor
uleiuri esentiale
Cele mai utile uleiuri esențiale pentru anxietate
Cum să-ți îmbunătățești sănătatea mentală prin fitness
Studiu: în zonele cu venituri mici, bărbații au o sănătate mentală mai precară decât femeile

Comenteaza acest articol

Billie Marten: depresia m-a făcut să compun cel mai fericit cântec pop

by realitatea   1 min
0