Home > Agenda > Billie Marten: depresia m-a făcut să compun cel mai fericit cântec pop

Billie Marten: depresia m-a făcut să compun cel mai fericit cântec pop

Billie Marten a compus Marea Albastră, Marea Roșie – piesă care a ajuns să fie considerată un dintre cele mai bune cântece ale anului 2018.

Cântecul aduce cu el o atmosferă caldă, optimistă, o invitație de călătorie lungă și caldă în California, cu ferestrele larg deschise invocând imagini nostalgice ale scenelor de vară din filmele americane comerciale.

Însă deși evocând vara s-ar putea să aveți o surpriză aflând faptul că piesa a fost scrisă de Marten în timp ce trecea printr-o tulburare afectivă sezonieră și simțindu-se foarte tristă. “Am decis să stau și să scriu cea mai fericită și mai simplă melodie pop posibilă. Îmi lipsea într-adevăr familia și simțeam că trebuie să mă scufund într-o mare albastră sau ceva asemănător. Mi-a plăcut ideea pelerinajului către Marea Moartă, unde sarea îți mângâie pielea curată.”

Piesa a venit la doar un an după ce la vârsta de 19 ani, cântăreața a fost diagnosticată cu tulburare afectivă sezonieră severă (SAD). Vorbim despre un tip de depresie cauzată de schimbarea de anotimp, în special în timpul iernii, și se estimează că afectează o mulțime de oameni.

Isabella Sophie Tweddle (născută la 27 mai 1999), care interpretează sub numele de scenă Billie Marten, este o cântăraeță-compozitor din North Yorkshire. Ea a ajuns foarte cunoscută pentru prima dată la vârsta de doisprezece ani când un videoclip pe YouTube a atras mii de opinii. Și-a lansat primul EP la vârsta de cincisprezece ani în 2014, iar cel de-al doilea său EP un an mai târziu. La sfârșitul anului 2015 a fost nominalizată la premiul Sound of 2016.

Articole asemanatoare
Sophie Turner spune că s-a luptat cu o depresie severă în timpul filmărilor pentru Game of Thrones
curățenia
De ce pe unii dintre noi curăţenia îi face mai puţin anxioşi?
depresie
De ce persoanele cu ochi căprui sunt mai afectate de depresia de iarnă
contraceptivele
Contraceptivele întăresc relația de cuplu dar uneori pot provoca depresie

Comenteaza acest articol

Billie Marten: depresia m-a făcut să compun cel mai fericit cântec pop

by realitatea   1 min
0