Tabu
Image default
CULTURESlider

Bird Box a declanșat febra jocurilor cu ochii legaţi. Avertismentul celor de la Netflix

Tot mai multe persoane care au văzut filmul Bird Box iau parte la întreceri cu ochii legați. Întrecerile Bird Box presupun efectuarea unor misiuni după modelul protagoniștilor din film, interpretați de Sandra Bullock, John Malkovich și Trevante Rhodes.

Spre exemplu, există teribiliști care aleg să traverseze strada legați la ochi sau să joace „baba oarba” cu copilașii prin casă. Cei de la Netflix s-au văzut nevoiți să facă apel la rațiunea participanților și să descurajeze astfel de acțiuni periculoase. Participanții la aceste jocuri nu iau în considerare și pericolele la care se expun.

În Bird Box, disponibil pe Netflix încă din 21 decembrie (și chiar din 12 noiembrie în Statele Unite), Sandra Bullock nu are de ales. Trebuie să facă totul cu ochii. Planeta este invadată de creaturi misterioase care, dacă sunt privite, îi împing pe oameni la sinucidere.

Filmul lui Susanne Bier este unul dintre cele mai de succes producții pe Netflix, fiind vizionat la nivel global de 45 de milioane de spectatori Netflix în decursul primei săptămâni de difuzare pe rețeaua de streaming. Și a inspirat o nouă provocare în rețelele sociale. A fost numită provocarea Bird Box. Principiul este simplu: protagonistul să fie filmat făcând activități de zi cu zi, legat la ochi.

Ca urmare, astfel de înregistrări au deveni virale pe rețelele sociale: cineva scoate pubela de gunoi legat la ochi, un alt utilizator coboară pe scară din pod fără să vadă nimic. Însă nu toată lumea este în siguranță făcând asta, judecând după imaginile de mai jos.

https://twitter.com/sosomyaaa/status/1078167201016922115

Aceste accidente sau cel puțin riscurile de accidente i-au determinat pe cei de la Netflix să intervină. Serviciul de streaming a publicat pe Twitter, în 2 ianuarie, acest avertisment: „Nu ne vine să credem că spunem acest lucru, însă VA RUGAM SĂ NU FACEŢI LUCURI CARE V-AR PUTEA RĂNI ÎN TIMPUL ÎNTRECERILOR BIRD BOX! Nu ştim cum au apărut aceste întreceri. Apreciem faptul că v-a plăcut fimul, însă Băiatul şi Fata au o singură dorinţă în 2019 şi aceea este ca voi să nu ajungeţi la spital din cauza unor meme-uri”.

https://twitter.com/rwharris95/status/1077753608177963008

https://twitter.com/mrxoutstanding/status/1080537613239533568

https://twitter.com/DreadHeadMarLee/status/1077018153274744832

Thriller-ul Bird Box are la bază romanul omonim lansat de Josh Malerman în 2014.  Malorie (Sandra Bullock) este o mamă singură care încearcă să își salveze cei doi copii după ce forțe misterioase invadează Pământul și fac oamenii să se sinucidă. Supraviețuitorii acestei lumi post-apocaliptice trebuie să își acopere ochii pentru a nu se confrunta cu entități supranaturale care întruchipează cele mai mari spaime ale lor.

ARTICOLE SIMILARE

Dependența de smartphone: tinerii se panichează când nu folosesc telefonul

Andreea Damian

Aspectul vestimentar la care Brigitte Macron nu renunță niciodată

Andreea Damian

Păr cenușiu | Rujurile perfecte pentru a-l pune în evidență

Andreea Damian

Pandemia de coronavirus: Cele 100 de zile care au schimbat lumea

Andreea Damian

De Valentine’s Day, Justin Bieber și soția sa Hailey dezvăluie regulile de la care nu se abat în dormitor

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

1 comentariu

"Rooster Field" este noua provocare mondială foarte, foarte periculoasă - Realitatea - Testing MSA 4 January 2019 at 0:49

[…] Ce înseamnă “Rooster Field” şi care este provocarea periculoasă, pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu