Home > beauty > Blackface 2.0: Femeile albe pretind pe Instagram că sunt de culoare dar insistă că nu sunt rasiste

Blackface 2.0: Femeile albe pretind pe Instagram că sunt de culoare dar insistă că nu sunt rasiste

Blackface

Tot mai multe femei își doresc o piele cât mai bronzată. Fie că apelează la produse autobronzante, fie că merg la solar, important e să aibă pielea arămie tot timpul anului. În unele cazuri, pielea are o nuanță atât de închisă, încât crezi cu tărie că ai în fața ochilor o femeie de culoare, nicidecum o femeie albă.

Așa a apărut Blackface 2.0 (față neagră), o tendință care a luat naștere pe Instagram. Ce presupune? Tinerele albe pretind că sunt de culoare, din cauza bronzului sau a machiajului.

V-o prezentăm pe Emma Hallberg. Tânăra este influencer online, dar și model. V-aș fi păcălit dacă aș fi scris că e model de culoare (din cauza culorii pielii). Emma e de fapt din Suedia. A devenit populară pe Instagram și Youtube datorită tutorialelor de machiaj pentru un ten foarte închis. Internauții o acuză de rasism și „cultural appropriation”, deoarece pretinde că este de culoare.

Emma Hallberg

Cultural Appropriation: „Actul de a lua sau a folosi elemente dintr-o cultură care nu este a ta, în mod special fără a arăta că o înțelegi sau că respecți acea cultură”

Dar ca Emma mai sunt o mulțime de tinere. Mika Francis, Hannah Winifred Tittensor, liisaleetma, brooklynnicolina, itsleana___ luice.sands, 9mimmi, jaiahfern, etc, sunt doar câteva dintre adeptele curentului Blackface 2.0. Dar niciuna nu pretinde că e de culoare. „Merg la solar ca să mă bronzez. Nu intenționez să încerc să-mi schimb rasa sau să pretind să sunt albă sau de culoare, doar mă bronzez”, a spus utilizatoarea Hannah Tittensor pe Instagram.

Hannah Tittensor

Tânăra de 22 de ani din Marea Britanie a mers însă atât de departe cu bronzatul încât acum are pielea de-a dreptul neagră. Hannah nu merge doar la solar, își injectează și Melanotan, o substanță folosită de culturiști pentru a se bronza fără expunere la soare sau solar. Dar, spre deosebire de celelalte domnișoare, a răspuns tuturor criticilor primite și și-a lăsat contul de Instagram public.

„Blackface” a fost folosit prima oară în secolul al XIX-lea, în teatru, în timpul Războiului Civil din Statele Unite. Actorii albi își vopseau fața cu negru și caricaturizau personaje de culoare pentru a distra populația albă. Machiajul blackface are rădăcini rasiste. Așadar, să ai pielea neagră nu înseamnă să fii sexy.

 

Articole asemanatoare
Influencerii de pe Instagram sunt atrași de Cernobîl ca moliile de bec
instagram
Cea mai provocatoare tendință de a poza pe Instagram. Au lansat-o cele mai populare vedete
social media
A treia cea mai urmărită persoană pe Instagram: social media e extrem de periculoasă pentru tineri
puștoaică
O puștoaică de 9 ani recreează look-ul vedetelor cu ce găsește prin casă. Rezultatul te va face să râzi!

Comenteaza acest articol

Blackface 2.0: Femeile albe pretind pe Instagram că sunt de culoare dar insistă că nu sunt rasiste

by Andreea Damian   1 min
0