Home > beauty > Blackface 2.0: Femeile albe pretind pe Instagram că sunt de culoare dar insistă că nu sunt rasiste

Blackface 2.0: Femeile albe pretind pe Instagram că sunt de culoare dar insistă că nu sunt rasiste

Blackface

Tot mai multe femei își doresc o piele cât mai bronzată. Fie că apelează la produse autobronzante, fie că merg la solar, important e să aibă pielea arămie tot timpul anului. În unele cazuri, pielea are o nuanță atât de închisă, încât crezi cu tărie că ai în fața ochilor o femeie de culoare, nicidecum o femeie albă.

Așa a apărut Blackface 2.0 (față neagră), o tendință care a luat naștere pe Instagram. Ce presupune? Tinerele albe pretind că sunt de culoare, din cauza bronzului sau a machiajului.

V-o prezentăm pe Emma Hallberg. Tânăra este influencer online, dar și model. V-aș fi păcălit dacă aș fi scris că e model de culoare (din cauza culorii pielii). Emma e de fapt din Suedia. A devenit populară pe Instagram și Youtube datorită tutorialelor de machiaj pentru un ten foarte închis. Internauții o acuză de rasism și „cultural appropriation”, deoarece pretinde că este de culoare.

Emma Hallberg

Cultural Appropriation: „Actul de a lua sau a folosi elemente dintr-o cultură care nu este a ta, în mod special fără a arăta că o înțelegi sau că respecți acea cultură”

Dar ca Emma mai sunt o mulțime de tinere. Mika Francis, Hannah Winifred Tittensor, liisaleetma, brooklynnicolina, itsleana___ luice.sands, 9mimmi, jaiahfern, etc, sunt doar câteva dintre adeptele curentului Blackface 2.0. Dar niciuna nu pretinde că e de culoare. „Merg la solar ca să mă bronzez. Nu intenționez să încerc să-mi schimb rasa sau să pretind să sunt albă sau de culoare, doar mă bronzez”, a spus utilizatoarea Hannah Tittensor pe Instagram.

Hannah Tittensor

Tânăra de 22 de ani din Marea Britanie a mers însă atât de departe cu bronzatul încât acum are pielea de-a dreptul neagră. Hannah nu merge doar la solar, își injectează și Melanotan, o substanță folosită de culturiști pentru a se bronza fără expunere la soare sau solar. Dar, spre deosebire de celelalte domnișoare, a răspuns tuturor criticilor primite și și-a lăsat contul de Instagram public.

„Blackface” a fost folosit prima oară în secolul al XIX-lea, în teatru, în timpul Războiului Civil din Statele Unite. Actorii albi își vopseau fața cu negru și caricaturizau personaje de culoare pentru a distra populația albă. Machiajul blackface are rădăcini rasiste. Așadar, să ai pielea neagră nu înseamnă să fii sexy.

 

Articole asemanatoare
instagram
Instagram face o schimbare foarte importantă
social media
14 celebrități care nu folosesc Social Media
S-ar putea ca dormitoarele dezordonate să facă Instagram-ul cool again
Instagram
Instagram interzice filtrele faciale cu efect de „operații estetice”

Comenteaza acest articol

Blackface 2.0: Femeile albe pretind pe Instagram că sunt de culoare dar insistă că nu sunt rasiste

by Andreea Damian   1 min
0