Tabu
Image default
CULTURE LIFESTYLE Slider

Blob, organismul misterios fără creier şi cu 720 de sexe

O grădină zoologică din Paris a prezentat un organism, denumit blob, o ființă vie galbenă, unicelulară, mică, care arată ca o ciupercă, dar care acționează ca un animal.

Cel mai nou exponat de la Parc Zoologique de Paris, care va putea fi vizionat de public începând de sâmbătă, nu are gură, nici stomac sau ochi şi totuşi poate detecta hrana, pe care este capabil să o digere. Masa amorfă cu denumirea știintifică de Physarum polycephalum are aproape 720 de sexe, se poate deplasa chiar dacă nu are picioare sau aripi şi se vindecă în două minute dacă e tăiată în două.

 

„Blob este o fiinţă vie care se numără printre misterele naturii”, a declarat Bruno David, director al Muzeului Naţional de Istorie din Paris din care face parte parcul zoologic. „Ne surprinde pentru că nu are creier, dar este capabilă să înveţe”, a afirmat David care a precizat că în cazul în care două astfel de „picături” sunt unite „cea care a învăţat îşi va transmite cunoştinţele celeilalte”.

Numele acestui organism a fost inspirat de filmul ştiinţifico-fantastic/horror din 1958 The Blob, cu Steve McQueen, în care o formă de viață extraterestră – Blob – consumă tot ce îi stă în cale într-un orăşel din Pennsylvania.

ARTICOLE SIMILARE

GABI CRISTEA schimbata cu aceasta frumusete! Galerie FOTO

acest loc rămâne liber | Expoziție experiment vizual – poezie – sunet

Andreea Damian

10 activitati placute prin care poti arde 300 de calorii

realitatea

Cum sa te pregatesti perfect pentru Craciun

realitatea

Adevarul despre salariul lui DAN NEGRU

Să ai căștile celor de la The Killers-¦

realitatea

Scrie un comentariu