Tabu
Image default
FASHIONSlider

Blugii evazați | Iată cum să adopți acest denim care se potrivește tuturor tipurilor de corp

Blugii evazați își fac din nou loc în garderoba noastră deoarece avantajele sale sunt numeroase: au totul, spun stiliștii. Dacă acum câteva sezoane ne uitam ciudat la femeile care purtau blugi evazați, iată că această piesă vestimentare a redevenit teribil de elegantă și chiar face parte integrantă din tendințele modei de toamnă-iarnă 2020-2021.

De remarcat e faptul că se potrivește tuturor tipurilor de corp. Acești pantaloni iconici din anii ’70, strâmți în partea de sus, apoi largi pe glezne subțiază silueta, alungesc piciorul și îl fac mai atractiv.

Scurtă istorie

Aflați că marinarii au fost primii dintre noi care au purtat vreodată blugi evazați. În realitate, blugii lor nu erau ăn totalitate evazași, semănau mai mult cu blugi largi drepți, însă datorită coapselor pronunțate, erau foarte strâmți în partea de sus și foarte largi sub genunchi, lăsând impresia de evazat. În rândul femeilor, blugii evazați apar ca posibilitate vestimentară abia în 1920, odată cu creațiile lui Coco Chanel. Odată cu intrarea femeilor pe piața muncii, imediat după Primul Război Mondial, femeile aveau nevoie de haine pretabile muncii pe care o efectuau și Coco Chanel a îndrăznit și impus aceasta modă a blugilor evazați.

Cultura hippie din anii 70’ este cea care a făcut faimoasă această modă, blugii evazați ajungând un simbol al acelor timpuri. Celebrități ca membrii formației Abba, Sonny și Cher, Janis Joplin, Jimi Hendrix au înrădăcinat acest trend care tot revine. Mai târziu, Victoria Beckham a readus în atenție acest stil, fiind și astăzi pasionată de blugii evazați. Această piesă hippie chic și puțin retro se alătură, așadar, mai mult decât oricând elementelor noastre vestimentare de bază de zi cu zi în acest sezon.

Cum să porți blugii evazați?

Am dori să răspundem: ultra-ușor! Într-adevăr, un adevărat cameleon al modei, această piesă are și marele avantaj că se potrivește cu toate stilurile. Evident, păstrează această mică moștenire din anii ’70, dar se adaptează garderobei noastre. De preferință, ar trebui să alegem un jeans cu talie înaltă și cu o bluză sau o cămașă băgată în pantaloni. Poți purta și tricot în partea de sus a corpului, un pulover, sau un tricou fără mâneci, pe gât, care va arăta grozav cu acești blugi de inspirație retro chic.

Pe o vreme frumoasă sau pentru seară, indicat ar fi să optăm pentru un tricou sau un top din dantelă pentru o notă plină de farmec. Îi preferăm simpli, închiși la culoare sau mai deschiși, în funcție de siluetă. La modă vor fi în această vară blugii albi, ideali pentru siluetele mai subțiri.

Și foarte important! Blugii evazați, care sunt adesea lungi, chiar foarte lungi, se poartă de preferință cu tocuri. Dacă nu ești fană tocuri, un pantof cu talpă plată este mai potrivit. În cazul în care îți dorești să intri în spiritul anilor ’70, încalță o pereche de botine cu toc pătrat, care îți vor face picioarele interminabile.

ARTICOLE SIMILARE

Schimbări majore în juriul Vocea României. Doi antrenori vor ocupa același scaun

Andreea Damian

Cum să gestionezi anxietatea provocată de călătoriile în transportul public

Andreea Damian

Simbolul care reflectă vremurile pe care le trăim. Cum au apărut măștile în artă

Andreea Damian

H&M a scos la licitatie tinute Lanvin in folosul UNICEF

realitatea

Un medic renumit explică de ce minionele slăbesc mai greu

Andreea Damian

N-ai să crezi cum arăta Mircea Radu în adolescență! Ce povești are din acea perioada

Tabu Tabu

Scrie un comentariu