Home > Agenda > Bob Dylan va lansa colecția country Travelin’ Thru, 1967-69 – cu Johnny Cash

Bob Dylan va lansa colecția country Travelin’ Thru, 1967-69 – cu Johnny Cash

Divizia din Columbia Records și Sony Legacy Recordings va lansa colecția „Bob Dylan (cu Johnny Cash) – Travelin” Thru, 1967 – 1969: The Bootleg Series pe 1 noiembrie.

Setul colectează înregistrări inedite anterior din albumele tematice ale lui Dylana, concentrându-se pe înregistrări indisponibile realizate cu Johnny Cash și piese inedite din„ John Wesley Harding”, „Nashville Skyline” și „Self Portrait ”.

Conform anunțului, „Travelin ‘Thru” îl găsește pe Dylan în studioul din Columbia, din Nashville, înregistrând versiuni alternative ale compozițiilor scrise pentru „John Wesley Harding” (17 octombrie și 6 noiembrie 1967) și „Nashville Skyline” (13 februarie -14, 1969), plus o nouă melodie, „Western Road”.

Discurile doi și trei ale setului Travelin ‘Thru sunt centrate pe colaborarea lui Dylan cu Cash, inclusiv legendarele sesiuni Columbia Studio și spectacole pe scenă la Auditoriul Ryman (1 mai 1969) pentru înregistrarea episodului premieră a filmului „The Johnny Cash Spectacol ”(difuzat inițial la ABC-TV pe 7 iunie 1969). Discul trei se închide cu piese înregistrate pe 17 mai 1970, cu legenda câștigătoare a premiului Grammy, Earl Scruggs, pentru televizatul – „Earl Scruggs: His Family and Friends” (lansat inițial în ianuarie 1971).

Perioada surprinde cel de-al doilea episod dur de schimbare a stilului din cariera lui Dylan: Așa cum s-a îndepărtat de înregistrările sale inițiale de la începutul anilor ’60 adoptând un format rock cu albumele „Bringing It All Back Home” și „Blonde on Blonde”, aici s-a abătut de la acest sunet, adoptând o abordare mai relaxată, influențată de muzica country.

Anul acesta, în iunie, Netflix a produs și difuzat Rolling Thunder Revue: O poveste despre Bob Dylan spusă de Martin Scorsese. Prin prisma fantezie-realitate, Martin Scorsese se întoarce în 1975, la turneul Rolling Thunder Revue al lui Bob Dylan și la vremurile unei țări gata să se reinventeze. Împreună cu această producţie a lui Martin Scorsese a debutat deja şi un box set de 14 CD-uri, o colecţie de înregistrări din aceeaşi perioadă. Bob Dylan a început de altfel anul 2019 cu planuri mari, anunţând că va deschide propria distilerie de whiskey în Nashville, dar şi propria sală de concerte. Artistul a mai cochetat cu industria băuturilor spirtoase, lansând whiskey-ul “Heaven’s Door” în 2018.

Articole asemanatoare
Martin Scorsese a realizat un docu-rock despre turneul lui Bob Dylan – Rolling Thunder Revue
Muzica reggae va fi protejată de ONU
De ce o poză de-a lui Bob Dylan dintr-un 63 friguros mai transmite căldură după zeci de ani
Sărbătoritul zilei

Comenteaza acest articol

Bob Dylan va lansa colecția country Travelin’ Thru, 1967-69 – cu Johnny Cash

by realitatea   1 min
0