Home > beauty > Body Lifting – Chirurgia conturului corporal

Body Lifting – Chirurgia conturului corporal

A slabi rapid nu este cea mai buna metoda, dar se intampla si, de cele mai multe, ori unul dintre efectele nedorite este excesul de piele ramas. Reconturarea corpului se poate face prin Body Lifting, care cuprinde o serie de interventii chirurgicale care au ca scop redarea aspectului normal al corpului uman.

Acest concept s-a dezvoltat dupa evaluarea constanta a pacientilor obezi supusi chirurgiei bariatrice, care desi au slabit nu aveau un contur corporal normal din cauza excesului tegumentar.

Pacientii care necesita acest gen de interventii sunt in general pacienti care au suferit o interventie de chirurgie bariatrica sau persoane care au suferit fluctuatii mari de greutate, femei cu sarcini multiple etc, si ajung sa se confrunte cu un exces de piele in diferite zone, precum: abdomen, coapse, brate sau spate.

Procedura de Body Lifting este recomandata doar dupa ce pacientul a ajuns la greutatea dorita, deoarece in cazul in care acesta va continua sa slabeasca se va confrunta din nou cu aparitia excesului de tegument. Aceste interventii se fac in etape, si un pacient poate avea nevoie de 1-2 sau chiar 3-4 interventii seriate, in functie de excesul tegumentar pe care-l prezinta, pentru a-i readapta invelisul (tegumentul) la noile dimensiuni.”, a declarat chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.

Indicatii post operatorii
Postoperator se recomanda purtarea de corsete elastice in vederea reducerii edemului postoperator si asigurarii suportului pentru noul contur corporal.

Procesul de vindecare initiala include edemul postoperator. Disconfortul sau durerea sunt relative comune si se controleaza medicamentos. Pozitiile si miscarile care pun in tensiune musculatura si suturile din zona operata trebuie evitate, reluarea activitatilor fizice usoare este posibila la cateva zile postoperator.“, a adaugat chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos.

Desi rezultatul liftingului corporal este vizibil aproape imediat, rezultatul definitiv, final este la cateva luni de la interventie. Senzatia locala de amorteala (datorata sectionarii ramurilor nervoase sensitive in cursul interventiei) si de tensiune se amelioreaza in cursul lunilor urmatoare.

Noul contur corporal este relativ permanent atat timp cat persoana isi mentine constanta greutatea corpului si urmeaza un regim de viata sanatos (alimentatie rationala si practicarea de activitati fizice).

Articole asemanatoare
Ce interventii estetice au facut Andreea Berecleanu si Dr. Constantin Stan
MIHAELA RADULESCU si-a modificat masiv fatza! Iata ce operatii a facut!
5 mituri demontate despre chirurgia estetica
Cum a slabit miraculos Kim Kardashian, dupa ce a nascut

Loading...

Body Lifting – Chirurgia conturului corporal

by   1 min
1