Tabu
HEALTH

Bolile care se acutizează vara. Ce simptome trebuie să urmărești

Vara vine cu mult soare, căldură, plajă și relaxare. Din păcate, sezonul estival aduce și probleme de sănătate. Mai exact, există câteva boli care se pot agrava odată cu venirea caniculei.

Diabet

Temperatura ridicată favorizează deshidratarea, iar aceasta la rândul său poate crea complicații unei persoane care suferă de diabet. De asemenea, dacă nivelul de glucoză din sânge este ridicat, vei urina mai des, iar asta înseamnă deshidratare. Bea multă apă (minimum 2 litri pe zi) și evită băuturile cofeinizate. Simptomele asociate unor astfel de probleme sunt amețeli, transpirație în exces, crampe musculare, pielea rece și uscată, durerile de cap, bătăi neregulate ale inimii, greață. Dacă suferi de diabet și ai asemenea probleme, caută o cameră răcoroasă, bea apă la temperatura camerei și sună la 112. Ai grija și cât te expui la soare! Arsurile provocate de razele UV stresează organismul, iar acest stres poate crește glucoza din sânge!

Afecțiuni dermatologice

Pitiriazisul versicolor poate fi declanșat de umiditate, de căldură și de cremele de protecție solară. Vorbim despre o micoză ce se manifestă prin erupția la nivelul pieptului și spatelui a unor pete mici rotunde, brune sau decolorate. Simptomele frecvente sunt: mâncărime, descuamarea pielii și extinderea pe suprafețe mari ale corpului.

Boli de inimă

Odată cu instalarea caniculei, scade presiunea sângelui pentru organismul care elimină căldura în exces pentru a evita supraîncălzirea. Nu te culca pe o ureche, dacă suferi de boli cardiace! Temperaturile mari și efortul susținut pot duce la o criza de tensiune, care se poate manifesta prin cefalee și transpirații instante și intense. În plus, deshidratarea din timpul verii crește vâscozitatea sângelui, slăbind circulația sanguină și încetinind ritmul cardiac.

Astm

Căldura, nivelul de umiditate, praful și poluarea excesivă din orașe pot agrava simptomele astmului. Astfel, pot apărea dificultăți de respirație, mai ales pe timp de noapte. Tusea și gheara din piept pot fi și ele prezente. Astmaticii ar trebui, pe cât posibil, să meargă pe timp de vară în locuri cu aer curat (la munte) și temperaturi suportabile.

Varice

Canicula poate avea ca efecte o vasodilatație periferică, care duce la creșterea volumului de sânge. Vasele de sânge seamănă cu elementele unui radiator: atunci când e necesar, vasele primesc excesul de căldură de la nivelul central al corpului și-l elimină prin contactul direct cu aerul atmosferic, ceva mai rece. Atunci când temperatura mediului exterior scade, „vasele de la nivelul pielii se închid și căldura e păstrată în interiorul corpului. Din păcate, în cazul varicelor, sângele stagnează în vasele dilatate anormal. Temperatura mare provoacă creșterea volumului de sânge, iar asta înseamnă agravarea bolii.

ARTICOLE SIMILARE

Coronavirus: de ce oamenii iau tot mai multe boli grave de la animale

Andreea Damian

Vitamina soarelui – sfaturi pentru intarirea sistemului imunitar

realitatea

De ce unii oameni se nasc cu mici găuri pe urechi

Andreea Damian

8 alimente care sunt toxice atunci când sunt consumate crude

Andreea Damian

De ce poate fi bine pentru tine să mănânci același mic dejun în fiecare zi

Andreea Damian

Auzul | Dieta potrivită pentru a proteja urechile

Andreea Damian

Scrie un comentariu