Tabu
Image default
CULTURE Slider

Bong Joon-ho pregătește un serial inspirat de „Parasite”

La doi ani de la lansarea filmului Parasite, proiectul regizorului Bong Joon-ho prinde contur.

A trecut mai bine de un an de când filmul lui Bong Joon-ho a cucerit Hollywoodul. Parasite a ajuns în prim-plan când a fost lansat în 2019 și, evident, Bong Joon-ho nu se oprește aici. Regizorul sud-coreean pregătește o adaptare a thrillerului său sub forma unui serial de televiziune.

Au existat zvonuri despre acest faimos proiect încă din 2019. Întrebat în timpul podcast-ului „Happy Sad Confused”, Adam McKay (The Short Short) – care lucrează cu regizorul – a scăpat câteva detalii. Mai degrabă decât un remake al filmului său, Bong Joon-ho se bazează pe o poveste complet diferită, inspirată de lucrarea originală. Fără să dezvăluie prea multe, Adam McKay a mărturisit: „Va fi amplasat în același univers ca lungmetrajul, dar este o poveste originală care are loc în aceeași lume.” Să ne așteptăm ca acțiunea serialului să se desfășoare în Seoul ca în Parasite? În alt oraș sau chiar în alt deceniu? Vor apărea actorii din film? Deocamdată, totul rămâne învăluit în mister.

În ianuarie 2020, Bong Joon-ho a dezvăluit dorința sa de a extinde universul thrillerului Parasite: „Pur și simplu nu puteam include toate aceste idei în cele două ore ale filmului, așa că toate sunt stocate în iPad-ul meu și scopul meu cu această serie limitată ar crea un film de șase ore .” Adam McKay a adăugat recent că aventura devenea din ce în ce mai interesantă și prindea contur: „Ne distrăm ca nebunii. Tocmai am achiziționat autori incredibili. Practic am trasat liniile principale ale seriei cu regizorul Bong Joon-ho în anii patruzeci, sub supravegherea lui.”

Dacă distribuția, numărul de episoade, data filmării și difuzării, precum și scenariul nu au fost încă dezvăluite, prezența regizorului sud-coreean este o garanție. Cei doi regizori laureați cu Oscar vor lucra împreună la producția serialului. Pe marginea acestui proiect, Bong Joon-ho lucrează și la un film de animație, centrată pe creaturi marine.

Parasite a suprins la Premiile Oscar 2021

Parasite a avut fără îndoială o noapte de neuitat la Gala Premiilor Oscar 2020. Acesta a plecat acasă cu „Cel mai bun film”, „Cea mai bună regie”, „Cel mai bun film străin” și „Cel mai bun scenariu original”.

Parasite, de Bong Joon-Ho, este un basm modern despre inegalităţile sociale din Coreea de Sud. Şomeri, membrii familiei Ki-taek arată un interes deosebit pentru bogata familie Park, până când într-o zi existenţele lor se împletesc. Acesta este începutul unui şir de întâmplări imprevizibile care converg „într-un film genial, captivant şi care refuză categoriile”, conform IndieWire.

Drama Parasite, de Bong Joon-Ho, a fost recompensată cu Palme d’Or la ediţia de anul trecut a Festivalului de la Cannes. De asemenea, a primit, printre altele, premiile Globul de Aur şi BAFTA pentru cel mai bun film străin, dar şi premiul Sindicatului actorilor americani pentru cea mai bună distribuţie.

ARTICOLE SIMILARE

Semiosis. Pictural. Asiluum.

realitatea

Muzeul Național al Țăranului Român ⎢ Piața Țărănească

Ciocîrlan

Workshop: “Relatii constiente”

Sărbătoritul zilei de 8 februarie

realitatea

Amna și-a făcut un cadou de 70.000 de euro. Arată nemaipomenit!

Tabu Tabu

TEORII ALE CONSPIRATIEI! Secretul ascuns de DISNEY in fiecare film! Ce poate insemna? CIA, FBI sau complot masonic?

Scrie un comentariu