Tabu
Image default
HEALTHPEOPLESlider

Bono se teme că lupta împotriva SIDA este pierdută

Bono susține că presiunea de a reduce finanțarea proiectelor de cercetare în domeniul HIV/SIDA împiedică eforturile oamenilor de știință de a eradica boala. Solistul trupei U2 este îngrijorat pentru că omenirea ar putea pierde lupta împotriva maladiei din cauza unei reacții declanșate de guvernele occidentale care „trebuie” să rezolve problemele (politice și economice) în țările lor.

Muzicianul, cunoscut activist pentru drepturile omului şi pentru lupta împotriva SIDA, a declarat în timpul unui panel de discuții organizat de Forumul Economic Mondial de la Davos că 7000 de femei au fost infectate săptămânal cu HIV/SIDA. Bono cere noi finanțări pentru inițiativele din domeniul sănătății pentru a continua lupta împotriva SIDA. „Ceea ce se întâmplă <<acolo>> ne afectează. Dacă Africa pierde, Europa nu poate câștiga.”, a spus artistul britanic.

Capitalismul a ridicat mai mulți oameni din sărăcie mai mult decât „orice alt ism”, crede Bono. Dar ne-a avertizat: „Este o fiară sălbatică. Dacă nu este îmblânzit, poate înghiți mulți oameni de-a lungul timpului. Așa a apărut populismul”. Acesta consideră că eradicarea SIDA cade în sarcina statelor occidentale, astfel China va avea cale deschisă să intervină în Africa „pentru a umple golurile”. „China este elefantul din cameră”, a spus Bono.

În cadrul aceluiași eveniment, Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internațional, a declarat că este pur și simplu imposibil ca țările sărace să mobilizeze suficiente resurse interne pentru a îndeplini obiectivele de dezvoltare de bază pentru sectoare precum sănătatea, educația, drumurile și apa. Pentru a atinge obiectivele ONU de dezvoltare durabilă până în 2030 este nevoie de parteneriate puternice între sectorul public și cel privat.

Bono este fondatorul organizaţiei RED, care încearcă să controleze şi să combată SIDA în Africa. Începând cu 1999, Bono s-a implicat în acţiuni menite să sprijine demersul de scutire a plăţii datoriei externe a ţărilor din lumea a III a. În mai 2002, solistul trupei U2 l-a însoţit pe Secretarul Trezoreriei SUA Paul O’Neill pe parcursul unui turneu în patru ţări africane. Tot în 2002, Bono a fondat, împreună cu Bobby Shriver şi alţi membri ai mişcării Jubilee 2000 „Drop the Debt”, organizaţie al cărei obiectiv este să atragă atenţia asupra datoriilor care nu pot fi plătite şi care menţin continentul african într-un nivel de sărăcie de nedescris şi face incontrolabilă situaţia transmiterii SIDA.

Solistul trupei U2 a ajutat şi a colaborat cu organizaţii precum Amnisty International, Free Burma, The Chernobyl Children’s Project, The One Campaign și Greenpeace.Bono a primit numeroase distincţii şi premii la nivel mondial pentru activitatea sa printre care se numără nominalizarea pentru Premiul Nobel pentru Pace în 2003, 2005şi 2006.

ARTICOLE SIMILARE

Cultura online ⎢ Noaptea ideilor de la Institutul Francez

Ciocîrlan

După scandalul de la Untold, Gheboasă a intrat şi în atenţia ANAF. Ce probleme are trapperul 

Andreea Damian

Peștele clovn ar putea să dispară din cauza poluării cu lumină artificială a recifelor

Andreea Damian

Sharon Stone, confesiuni dureroase: Am fost uitată, aşa cum a fost prinţesa Diana

Andreea Damian

Alexandra Dinu, dezvăluiri picante despre viața amoroasă

Andreea Damian

Colecționarul | Avanpremieră la Teatrul în culise

Andreea Damian

Scrie un comentariu