Home > Lifestyle > Stiri > Bookfest intre opt coperti

Bookfest intre opt coperti

Ca in fiecare an, cititorii s-au imbulzit si la cea de-a patra editie Bookfest – cel mai mare salon de carte din Bucuresti – desfasurat intre 17 si 21 iunie la Romexpo. Cele 25.000 de carti expuse, concertele, proiectiile de film si lansarile de carte i-au facut pe curiosi sa zaboveasca ore in sir printre carti, standuri cu arome de ceai si cadouri. Din titlurile lansate la Bookfest, MONEY EXPRESS va recomanda patru carti diferite tematic dar care, in biblioteca personala, dau foarte bine impreuna: "Atlas de mitocanie urbana", un produs Radio Guerrilla (editura Art), "Istoria cinematografiei in capodopere. Varstele peliculei. De la la (1895-1924)", vol. 1, a lui Tudor Caranfil (Polirom), "Jurnalul" Oanei Pellea si "Miss Wyoming" de Douglas Coupland (ambele la Humanitas).
Despre specimenele junglei urbane – "Pitipoanca de Companie", "superficiala, stridenta si opulenta"; "Marlanul de Dorobanti" cu "ceafa groasa de meltean" si "maioul cu sclipici" etc. – ne vorbesc caricaturile si textele semnate, in “Atlas de mitocanie urbana”, de oameni ca istoricul Neagu Djuvara, poetul Mitos Micleusanu sau prozatorul Radu Paraschivescu. Despre fragmente din viata unei actrite ce renunta la masca aflam din “Jurnalul” Oanei Pellea. Despre rateurile a doi americani – o fosta regina a frumusetii si un producator in declin -, ne povesteste canadianul Douglas Coupland in "Miss Wyoming".

Iar despre cateva dintre peliculele ce au contribuit la dezvoltarea cinematografiei universale ne vorbeste criticul de film Tudor Caranfil in primul volum al "Istoriei cinematografiei in capodopere. Varstele peliculei…” Detalii veti gasi in ultimul numar al revistei MONEY EXPRESS


Comenteaza acest articol

Bookfest intre opt coperti

by realitatea   1 min
0