Home > Lifestyle > Botoxul duce la apariția ridurilor

Botoxul duce la apariția ridurilor

În ultimii 15 ani, industria botoxului a ajuns în să valoreze câteva sute de milioane de euro la nivel global, iar sute de mii de oameni, în egală măsură bărbați și femei, se bucură de avantajele pe care le oferă. Ceea ce se știe mai puțin, și e un fel de ironie a sorții, e faptul că botoxul, administrat în cantități exagerate sau de către un medic fără experiență, poate provoca apariția ridurilor.

Mai mulți experți în produse cosmetice au explicat faptul că paralizarea anumitor mușchi duce la activitatea mai intensă a altor mușchi, iar aceștia pot deveni mai proeminenți în zonele din jurul celei injectate cu botox. Altfel spus, fața va încerca să-și păstreze mimica și expresivitatea cu ajutorul unor mușchi pe care nu îi folosea în acest scop.

Una dintre zonele cele mai afectate de efectele injectării cu botox este baza nasului, iar acest lucru se poate vedea și la celebrități cum ar fi Kylie Minogue sau Amanda Holden. Evident, modalitatea cea mai ușoară pentru a preveni acest efect este injectarea cu botox și în nas.

Mai rare sunt ocaziile în care botoxul duce la senzația de "ochi căzuți" sau sprâncene lăsate. Cel mai grav efect este, însă, inexpresivitatea. Adică, indiferent de emoțiile prin care trece o persoană, fața ei arată la fel și are aceeași mimică.

Articole asemanatoare
botox
Sunt eficiente injecțiile cu botox pentru tratarea migrenei cronice?
riduri
Dacă dormi în această poziție vei face riduri mai repede
ridurile
Ce trebuie să consumi pentru a preveni apariția ridurilor
selfie
Selfie-urile îți distrug tenul. Iată cum îl protejezi de radiații

Loading...

Comenteaza acest articol

Botoxul duce la apariția ridurilor

by realitatea   1 min
0