Home > beauty > Botoxul – noua solutie pentru tenul gras si cu porii mariti

Botoxul – noua solutie pentru tenul gras si cu porii mariti

Toxina botulinica, cunoscuta la nivel global sub numele de Botox, nu a fost dintotdeauna un remediu pentru diminuarea ridurilor. Acest efect a fost observat dupa, insa, initial a fost un tratament doar pentru blefarospasm. Complet accidental s-au observat si efectele asupra ridurilor, cand o pacienta ce suferea de aceasta afectiune (blefarospasm) a cerut injectii si in frunte pentru ca a observat ca sunt diminuate ridurile in zonele injectate. De atunci, Botoxul a revolutionat chirurgia estetica.

De la tratarea blefarospasmului si afectiunilor similare, ridurilor, pana la tratarea hiperhidrozei, hipersalivatiei si durerilor de cap, toxina botulinica si-a demonstrat eficienta. De curand, pe lista de efecte se pot adauga diminuarea sebumului si micsorarea porilor. Conform unui nou studiu publicat in Journal of Dermatological Science, toxina botulinica reprezinta o solutie in tratarea tenului.

Au fost studiati 20 de participanti, care au fost tratati doar pe o parte a fetei cu toxina botulinica, iar dupa 4 saptamani s-au observat modificari spectaculoase in acea zona: productia de sebum se redusese cu 30 %, porii au fost redusi cu 18% si s-a inregistrat chiar si o imbunatatire la nivelul texturii pielii. In concluzie, toxina botulinica poate fi recomandata ca tratament in cazul tenului gras, cu tendinta de acnee si cu porii mariti.

Foto: Shutterstock

Articole asemanatoare
botox
Intervenţiile cu botox la subraţ împotriva transpirației: o fiţă sau chiar funcționează?
Poate Botox-ul să îți controleze plăcerea sexuală? Se pare că da
botox
Sunt eficiente injecțiile cu botox pentru tratarea migrenei cronice?
Transpirația excesivă poate ascunde o afecțiune gravă

Comenteaza acest articol

Botoxul – noua solutie pentru tenul gras si cu porii mariti

by   1 min
0