Home > Lifestyle > Stiri > Bărbații suferă mai mult decât femeile atunci când trec printr-o despărțire

Bărbații suferă mai mult decât femeile atunci când trec printr-o despărțire

Deși bărbații fac pe vitejii, un studiu recent arată că bărbații tineri suferă mai mult decât femeile atunci când se confruntă cu o despărțire. Contrar credinței majorității, schimbările dintr-o relație au un efect mult mai puternic asupra bărbaților. Studiul a fost făcut pe 1000 de persoane de sex masculin cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani și a încercat să schimbe prezumția conform căreia femeile sunt mult mai vulnerabile și mai sensibile. Studiul a fost conceput și realizat chiar de un grup de femei.

Studiul a scos la iveală faptul că sănătatea mentală a bărbaților e mult mai zdruncinată de o despărțire decât cea a femeilor. În aceeași ordine de idei, o relație frumoasă și stabilă are un efect mult mai puternic asupra psihicului bărbaților. Experții au explicat acest fenomen prin prisma faptului că tinerii de sex masculin intră pentru prima oară în contact cu intimitatea și confortul relaționării cu o altă persoană în timpul primei relații. Femeile, fiind mult mai deschise și extrovertite, sunt predispuse la a trăi aceste sentimente înainte de prima relație serioasă, alături de prietenele cele mai bune sau familie.

Încheierea unei relații poate zdruncina serios identitatea unui tânăr, dar și respectul acestuia față de propria valoare. Altă diferență descoperită între cele două sexe este aceea că bărbații sunt mult mai interesați de calitatea relației lor, în timp ce pentru femei este mult mai important să își găsească repede un partener. De asemenea, eșecul relațional se manifestă prin depresie la femei și prin analizarea amănunțită a eșecului la bărbați.

Articole asemanatoare
relație
De ce oamenii rămân prea mult timp într-o relație nefericită
Cum sa termini o relatie fara ca vecinii sa cheme Politia
MONICA GABOR: efectele dure ale despartirii de MR PINK
Ce avere impart la divort doua vedete din Romania

Loading...

Comenteaza acest articol

Bărbații suferă mai mult decât femeile atunci când trec printr-o despărțire

by realitatea   1 min
0