Tabu
Image default
BEAUTY

Bronz instant

Ce mă fac? Cu solarul nu prea sunt prietenă și, oricum, petrecerea este sâmbătă seară, adică peste 2 zile. O sun pe prietena mea Dr. Andreea Irimia, proprietara salonului de bronzat Chocolat Tanning Bar. Ah, zice ea, stai liniștită, sâmbătă seara vei fi bronzată și superbă. Cum oare? Este joi seara, mâine dimineață m-a programat…Ok. Voi vedea. Vineri, ora 11. Ne întâlnim la salon unde Andreea mă aștepta cu o ciocolată caldă, pe terasă.

Ah, am uitat să spun, există o ciocolaterie chiar în incinta salonului. Soluția pe care mi-o propune Andreea este That’so Sun Make-up, așa-numitul „bronz-cu-pistol“, adică bronzare fără expunere la UV, prin pulverizarea unei soluții speciale cu ajutorul unui tip de aerograf. Nu este autobronzant, formula soluției folosite, parțial secretă, este realizată de compania Quadra Medical, și are pe lângă ingredientele de bronzare și aloe vera, ceea ce face ca pielea să fie hidratată și strălucitoare.

Cum se face?

Am intrat într-o cabină deschisă prevăzută cu un ventilator puternic pentru uscare și lumină și am avut onoarea să mă „bronzeze“ chiar Andreea care, by the way, se pricepe foarte bine. Fiind vorba de o metodă specială, nu este nevoie de exfoliere înainte de ședința de pulverizare și nici aplicarea de cremă pe palme și unghii, ca în cazul unui autobronzant. Prin urmare, pistolul este mânuit cu viteză, soluția este fragmentată în particule extrem de mici, 40 microni, ele pătrund în piele până la o adâncime mai mică decât autobronzantele, astfel că nu se fac pete. A aplicat cu mare atenție soluția pe fiecare parte a corpului. Pe față a insistat mai mult pentru că, după cum știe toată lumea, bronzul durează cel mai puțin.

Cum acționează?

Unul dintre ingredientele soluției That’so Sun Make-up este un extract de trestie de zahăr care, în urma reacției chimice cu aminoacizii ce se găsesc în celulele stratului corneum al epidermei, se colorează ca pielea bronzată la soare. Spre deosebire de autobronzante, această soluție creează o culoare cu aspect foarte natural, atât ca nuanță, cât și ca intensitate. Cel mai rău lucru a fost că după ședința de sprayere nu am putut să fac duș.

Se recomandă ca 6 până la 8 ore să nu intri în contact epidermic cu apa, pentru a permite soluției să acționeze. Până la duș, m-am simțit ca o pralină, bronzată, lipicioasă și dulce. La primul contact cu apa, pigmentul adăugat în cocktailul bronzant „se duce“. M-am speriat un pic, dar am încredere în Andreea care spune că 5 până la 7 zile mă voi bucura de o nuanță ca de ciocolată cu lapte!

Cui îi este recomandat?

Persoanelor cu fototip de piele 1 sau 2, adică foarte albe, blonde și cu ochii deschiși la culoare, care, oricât de mult ar sta la soare, nu se vor bronza niciodată. Persoanelor care sunt sub tratament cu medicamente fotosensibile, adică medicamente care dau o anumită reacție a pielii expusă la UV. Celor care au anumite afecțiuni fotosensibilizante (lupus etc.) sau care au foarte multe alunițe și nu au voie să stea la soare.

Pentru cei care merg la plajă prima dată în sezon și nu prea vor să se arate pe plajă în toată albeața lor. Trebuie spus că acest tip de bronz nu protejează pielea de UV, astfel că în paralel, în cazul expunerii la soare, se impune aplicarea de SPF. Åži în final, pentru cei grăbiți, așa ca mine, care trebuie să meargă la o petrecere simandicoasă sau pur și simplu s-au săturat să-și ascundă picioarele superbe în pantaloni până în miezul verii.

Sfaturi practice

Dimineața și seara am aplicat cu spor o loțiune hidratantă, pentru că în acest fel pielea mea arată mult mai bine, iar durata de viață a bronzului se prelungește. Aceeași soluție Sun Make-up o poți cumpăra și pentru acasă, fiind identică cu soluția utilizată profesional. Ce diferă este modalitatea de pulverizare. În cazul sprayului pentru acasă particulele sunt mai mari, astfel că bronzul „ține“ ceva mai puțin. Avantajul este că poți aplica Sun Make-up-ul ori de câte ori dorești, chiar în fiecare dimineață, pe față, în loc de fond de ten.

Concluzie

Procesul de aplicare a durat foarte puțin, maxim 20 de minute. Când, în sfârșit, m-am privit în oglindă, aveam un ten strălucitor și discret arămiu. Mi-a părut rău că eram îmbrăcată cu o rochie foooaarte lungă. Privirile celor din jurul meu erau atrase de pielea mea ciocolatie ca de un magnet. Când am ajuns acasă și am ieșit în parc cu fetița mea, toate mămicile mă priveau cu invidie și chiar vreo două mi-au cerut adresa salonului. Când scriu acest articol, este vineri, deci a trecut exact o săptămână, iar bronzul meu este superb.

ARTICOLE SIMILARE

5 mituri demontate despre chirurgia estetica

Masaj facial anti-îmbătrânire | Descoperiți mișcările care schimbă totul

Andreea Damian

Ten matur: ce fond de ten nu marchează ridurile?

Andreea Damian

Terapie cu… pești!

realitatea

Acneea din cauza soarelui: gesturile care trebuie făcute înainte de plajă în rutina de frumusețe pentru a o evita

Andreea Damian

Gala Wella – Tendinte in hairstyle 2014

1 comentariu

Scrie un comentariu