Tabu
LIFESTYLE

Bronzarea la solar va fi interzisa pentru minori in Marea Britanie

Ti s-a intamplat vreodata sa te uiti in oglinda incercand sa iti aduci aminte care este culoarea adevarata a pielii tale? Daca da, se prea poate sa fii dependenta de solar. Tocmai pentru asta in Marea Britanie utilizarea solarelor va fi interzisa minorilor de la sfarsitul lui 2010. Desi efectele negative ale bronzatului la solar s-au dovedit in nenumarate randuri, solarele exercita o atractie fantastica asupra utilizatorilor. Asta pentru ca, se pare, fetele tinere si femeile care folosesc solarul dezvolta, in timp, o dependenta.

Cercetatorii spun ca diferenta intre dependentii de droguri si alcool si cei de solar nu este foarte mare, iar ca dependentele respective trebuie tratate in acelasi fel. Solarele cauzeaza cel putin 370 de cazuri de cancer de piele si cel putin 100 de morti in fiecare an in Marea Britanie, si, se pare, cancerul de piele a devenit cea mai comuna forma de cancer printre femeile tinere, detronand cancerul de col uterin si alte forme de cancer. De aceea, expertii, ingrijorati, au elaborat un chestionar pe care l-au aplicat unui numar de 421 de studente.

Rezultatele studiului au aratat ca, dintre cele 421 de persoane, 229 folosesc solarul de aproximativ 23 de ori pe an, ceea ce inseamna o data la doua sau trei saptamani. Iar doua din cinci studente au indeplinit criteriile dupa care se identifica dependentele. De asemenea, se pare ca persoanele care pot dezvolta dependenta de solar pot sa devina usor dependente si de alcool sau canabis, si pot sa aiba simptome de anxietate.

Nina Goad, de la Asociatia Britanica de Dermatologie, spune ca dependenta de solar poate sa fie cauzata de substantele euforice eliberate de organism in timpul expunerii la soare, care pot fi eliberate si in timpul unei sedinte de bronzat artificial. De aceea, poate, si nu pentru aspectul pe care il capata, femeile insista sa petreaca atat de mult timp in solar, riscandu-si sanatatea. Desigur, si aspectul este un factor, dar si sentimentul de relaxare si socializarea de care au parte in saloane le face pe femei sa se duca atat de des si cu atata placere sa se bronzeze.

ARTICOLE SIMILARE

Sora cea mare a Monicai Gabor a sunat dupa mama ei la morga! Raspunsul a facut-o sa lesine

Manuela Harabor, despre fiul sau autist: “Am murit si am inviat”

De ce se teme prinţul Harry de bunica sa, regina Elisabeta a II-a, când o întâlnește

Andreea Damian

Romanita, coplesita de durere la parastasul lui Adrian Iovan

Poveste emotionanta! Cum arata cainele atat de TRIST incat ingrijitorii sai au vrut sa-l eutanasieze

Locuri magice in Bucuresti-episodul 4

realitatea

Scrie un comentariu