Home > Health > Diete > Bucataria dietetica – orez cu ardei copti

Bucataria dietetica – orez cu ardei copti

Ingrediente pentru 4 portii

• 400g orez
• 10 ardei kapia
• 2 morcovi
• 3 oua
• 1 telina
• 1 lingura seminte de chimen
• 2 linguri unt
• 2 linguri ulei de masline
• sare, piper

Puneti la fiert orezul in 1,6 litri de apa cu putina sare si cu chimenul. Lasati-l sa fiarba pana cand scade toata apa, apoi acoperiti vasul si lasati-l pana cand orezul se raceste. Adaugati ouale si amestecati bine. Coaceti ardeii pe gratar, pe toate partile. Presarati-i cu un strat de sare fina si puneti-i pentru 10 minute intr-o punga de plastic. In acest fel ii veti putea curata de coaja foarte usor. Ungeti cu unt o tava de chec, in strat mai gros. Asezati pe fundul tavii un strat de fasii de ardei copt, deasupra puneti un strat de orez, peste acesta un alt strat de fasii de ardei si peste el radeti un morcov pe razatoarea mica. Repetati operatiunile pana cand ingredientele se sfarsesc. Deasupra trebuie sa aveti un strat de orez. Stropiti preparatul cu ulei si tineti-l la cuptor pana cand orezul se rumeneste uniform. Lasati-l la racit si abia apoi puteti sa-l scoateti din tava si sa-l taiati in felii.

Articole asemanatoare
dieta
Dieta ideală după Paște. Cum dai jos kilogramele luate de Sărbători
dieta
Dieta care inversează procesul de îmbătrânire
dietă
Dieta scăzută de sulf. Ce presupune și cum ne poate prelungi viața
Cea mai veche rețetă culinară din lume a fost descifrată – are 4000 de ani

Comenteaza acest articol

Bucataria dietetica – orez cu ardei copti

by realitatea   1 min
0