Tabu
HEALTH

Bucataria dietetica – orez cu ardei copti

Ingrediente pentru 4 portii

• 400g orez
• 10 ardei kapia
• 2 morcovi
• 3 oua
• 1 telina
• 1 lingura seminte de chimen
• 2 linguri unt
• 2 linguri ulei de masline
• sare, piper

Puneti la fiert orezul in 1,6 litri de apa cu putina sare si cu chimenul. Lasati-l sa fiarba pana cand scade toata apa, apoi acoperiti vasul si lasati-l pana cand orezul se raceste. Adaugati ouale si amestecati bine. Coaceti ardeii pe gratar, pe toate partile. Presarati-i cu un strat de sare fina si puneti-i pentru 10 minute intr-o punga de plastic. In acest fel ii veti putea curata de coaja foarte usor. Ungeti cu unt o tava de chec, in strat mai gros. Asezati pe fundul tavii un strat de fasii de ardei copt, deasupra puneti un strat de orez, peste acesta un alt strat de fasii de ardei si peste el radeti un morcov pe razatoarea mica. Repetati operatiunile pana cand ingredientele se sfarsesc. Deasupra trebuie sa aveti un strat de orez. Stropiti preparatul cu ulei si tineti-l la cuptor pana cand orezul se rumeneste uniform. Lasati-l la racit si abia apoi puteti sa-l scoateti din tava si sa-l taiati in felii.

ARTICOLE SIMILARE

Siropul care tratează răceala și curăță plămânii într-o singură zi

Andreea Damian

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă bei 4 căni de ceai în fiecare zi

Andreea Damian

Slabeste sanatos – Metoda Montignac!

realitatea

7 alimente sănătoase care consumate în exces ne fac mult rău

Andreea Damian

Cea mai eficientă dietă pentru reducerea grăsimii viscerale, asociată cu afecțiuni cardiovasculare

Andreea Damian

Cazurile de anorexie la copiii de opt ani s-au dublat în ultimul deceniu

realitatea

Scrie un comentariu