Tabu
Image default
CULTURE

Bucurestiul va avea si o Noaptea a Studiourilor Foto

Daca inainte se spunea ca noaptea este sfetnic bun, acum ea “ne sfatuieste” sa exploram. Dupa evenimente din seria noaptea muzeelor, noaptea reducerilor samd era firesc sa apara si o noapte a studiourilor foto. Aceasta va avea loc pe 20 iunie, urmata de after party, asa ca pasionatii isi pot rasfata atat ochii cat si auzul.

Echipa Uncle Jeb care a facut acest eveniment posibil ne povesteste cum a inceput totul.

1)      De unde a pornit ideea unei “Nopti a Studiourilor Foto din Bucuresti” si de ce credeti ca este necesara?

Ideea unei Nopti a Studiourilor Foto a venit cumva firesc, in momentul in care ne-am mutat studioul propriu (Uncle Jeb Studio), din Piata Romana undeva pe la Universitate, intr-un spatiu de doua ori mai mare si ne-am intrebat ce-ar fi sa dam o petrecere prin care sa-l inauguram. Dintr-una intr-alta, am decis ca un party fara o demonstratie a ceea ce putem face in studio n-ar avea prea mult sens, pentru ca oamenii probabil si-ar dori sa vada si ce inseamna sa fii model sau fotograf intr-un studio foto.

Ne-am dat seama atunci ca un eveniment in care nu numai noi, ci si alte studiouri si-ar deschide portile ar fi binevenit, pentru ca foarte putini oameni stiu ce inseamna fotografia de studio si sunt de obicei intimidati de ideea de a pasi vreodata intr-unul. Mai mult decat atat, foarte putine studiouri din Bucuresti au parte de vizibilitatea pe care ar merita-o, pentru ca de multe ori oamenii ori nu stiu, ori nu au timp sa se promoveze in afara cercurilor cu care sunt familiari, si cred ca un astfel de eveniment le va da fotografilor posibilitatea de a atrage si alte categorii de public decat cele care le-au fost accesibile pana acum.

2)      Care este “filosofia” evenimentului? In ce cred oamenii care au muncit sa-l vada pus in practica?

In primul rand credem ca publicul merita oportunitatea de a intra intr-un studio foto la fel ca intr-un muzeu. Pentru ca, pe de-o parte, munca fotografilor este rareori inteleasa si apreciata corect, tocmai ca oamenii nu prea au ocazia de a observa intregul proces tehnic din spatele unei sedinte foto. Iar pe de alta parte unele studiouri chiar sunt niste spatii minunate in sine (Foto Cabinet, cu decorurile sale interbelice,  e doar primul care imi vine in minte).

Apoi, credem in ideea de comunitate. Sunt zeci de studiouri foto in Bucuresti, care nu stiu mare lucru unele de altele, si fiecare dintre ele are nisa lui de public. Noi consideram ca printr-un astfel de eveniment putem nu doar aduce in atentie publicului studiourile participante, ci putem creste apetitul oamenilor pentru fotografie in general, si ca data viitoare vor apela la un fotograf profesionist, nu la prietenul cu DSLR, pentru ca vor intelege mai clar diferenta dintre ce produs ii ofera fiecare.

3)      Este un proiect pe care vi-l doriti national in editia urmatoare sau va ramane in Bucuresti?

Daca anul acesta iese bine, categoric da. Exista o multime de studiouri frumoase, cu oameni talentati, in Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara si asa mai departe.

4)      Care este cel mai interesant lucru de vazut la editia de anul acesta?

Vor fi foarte multe lucruri interesante de vazut si de facut, pentru ca in majoritatea studiourilor activitatile sunt interactive. Intr-unul dintre spatii se vor fotografia masini, intr-unul dintre studiouri veti putea admira decoruri si recuzita interbelica si veti vedea cum se faceau fotografiile pe vremea bunicilor. In alt studio se tine un disco party, intr-altul un atelier de fotografie fashion, intr-unul veti fi fotografiati ca niste staruri rock, iar intr-altul veti putea deveni, pe rand, atat fotograf, cat si model, intr-un exercitiu la care puteti participa impreuna cu un prieten.

Si multe, multe altele, le vom anunta pe parcurs.

5)      Cum vedeti editia de anul urmator?

Pentru anul viitor ne dorim sa avem si mai multe studiouri participante (speram ca tot mai multe dintre ele sa vada avantajele participarii la un asemenea eveniment) si sa le putem oferi oamenilor experiente si mai faine, si mai complexe decat anul acesta. Si speram, de asemenea, sa devina un eveniment national.

ARTICOLE SIMILARE

CHA CHA LITIX! Episodul 50. Infrastructura o ia de la 0

Andreea Damian

Gigi Căciuleanu – “Câș” prin lumea lui

realitatea

Zimbrii se bucura de natura salbatica a Carpatilor

realitatea

Cultura online ⎢ Noaptea ideilor de la Institutul Francez

Ciocîrlan

Sărbătoritul zilei

realitatea

A murit Douglas Rain, vocea lui HAL din filmul 2001: A Space Odyssey

realitatea

Scrie un comentariu