Tabu
Image default
CULTURE

Bulgaria nu va participa la Eurovision 2023. Iată țările participante!

Bulgaria a devenit cea mai recentă ţară care a anunţat că nu va participa la concursul Eurovision 2023.

Radiodifuzorii din Macedonia de Nord şi Muntenegru confirmaseră deja că nu vor participa la ediţia din 2023 din cauza majorării taxei de participare.

37 de participanți la ediția din 2023

BBC News a fost informat că ţărilor li s-a cerut să plătească mai mult pentru a compensa banii pierduţi după excluderea Rusiei din concurs.

EBU – care organizează concursul – a confirmat lista celor 37 de participanţi pentru concursul din 2023.

Liverpool a fost ales drept oraş gazdă în parte datorită „ofertei sale culturale care plasează Ucraina în centrul” evenimentului de anul viitor, a declarat BBC.

Cea de-a 67-a ediţie a competiţiei internaţionale, care va avea loc la Liverpool, între 9 şi 13 mai, va găzdui delegaţiile a 37 de naţiuni – cu trei mai puţin ca la ediţia 2022, au anunţat organizatorii.

Lista completă a ţărilor participante: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Cipru, Croaţia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Goergia, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Ţările de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina, Marea Britanie.

Doar două ţări au anunţat care sunt artiştii care le vor reprezenta: Noa Kirel pentru Israel şi Andrew Lambrou pentru Cipru.

ARTICOLE SIMILARE

Unei soprane britanice i s-a cerut să-și schimbe rochia “pro-UE” înainte de concert

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

CHA CHA LITIX! Episodul 71. Trei luni fără școală, pierderi de 3% din viitorii bani ai copilului

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

MARMUREANU: “Urmeaza un CUTREMUR mare!”

Celebritati nascute pe 21 martie!

realitatea

Scrie un comentariu