Home > Lifestyle > Stiri > Businessul cinematografelor creste, in ciuda crizei

Businessul cinematografelor creste, in ciuda crizei

In cinematografe, turbulentele crizei abia se simt. Poate tocmai de aceea, salile multiplexurilor sunt mai aglomerate ca niciodata. Sau este exact invers? Cifrele pe care MONEY EXPRESS le-a strans de la cinemauri arata ca, in primele doua luni ale anului, numarul spectatorilor din salile celor mai mari lanturi de cinematografe de tip multiplex din tara, prezente in mall-uri, a crescut, in medie, cu circa o treime fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Printre cinematografele care se inscriu in aceasta tendinta se numara Hollywood Multiplex, Movieplex si Cityplex, primele trei cele mai mari lanturi de multiplexuri din tara. In ianuarie, de exemplu, numai in salile Movieplex au intrat peste 92.000 de spectatori, cu 28% mai mult decat in prima luna a anului trecut.

In plus, anul acesta isi face loc in Romania – o piata considerata codasa in Europa dupa frecventa cu care oamenii merg la film – al saptelea lant de cinematografe multiplex, Starplex Cinema, din Italia, dupa ce numai in ultimii doi ani alte trei lanturi au patruns la nivel local: Odeon, City Cinema si The Light. Cum arata planurile Starplex in Romania si care sunt explicatiile pentru cresterile inregistrate de cinemauri, cititi in ultimul numar al revistei MONEY EXPRESS . (Paul Dumitru)

Articole asemanatoare
Numărul femeilor care fac depresii crește de la an la an
Cum să profiți de pe urma crizei economice
Cum va reuși Dacia să atingă targetul pe 2010?
Adrian Sârbu se pregătește de încă un an dificil pentru CME

1 Response

Comenteaza acest articol

Businessul cinematografelor creste, in ciuda crizei

by realitatea   1 min
1