Home > Lifestyle > Cafeaua reduce riscul apariţiei cancerului de prostată

Cafeaua reduce riscul apariţiei cancerului de prostată

Un studiu recent făcut în Statele Unite ale Americii arată că bărbaţii băutori de cafea sunt supuşi unor riscuri mult mai reduse de a face cancer de prostată. Studiul a fost făcut pe un număr de aproxiativ 50.000 de bărbaţi.

Astfel, în cazul bărbaţilor care beau mai mult de şase cafele pe zi, riscul apariţiei oricărei forme de cancer de prostată este cu 20% mai mic. Mai mult, în cazul în care boala apare, riscul răspândirii agresive a acesteia este redus cu 60 de procente.

Deocamdată nu există un argument clar pentru acest această conlcuzie, iar specialiştii spun că bărbaţii nu ar trebui să se apuce de băut cafea în cantităţi industrile în speranţa de a nu dezvolta această formă de cancer. Nu se ştie ce substanţe dintre cele pe care le conţine cafeaua se fac “vinovate” de această veste bună.

Studiu a început în 1986 şi, la fiecare patru ani, bărbaţii care au participat erau supuşi la teste care le evaluau starea de sănătate. În timpul celor 20 de ani de studiu, 5.035 de bărbaţi au fost diagnosticaţi cu cancer de prostată, iar dintre aceştia, 642 au decedat din această cauză.

Una dintre conluziile studiului este că nu cafeina este substanţa care îngreunează apariţia cancerului pentru că rezultatele erau identice şi în cazul consumatorilor de cafea decofeinizată. Cercetătorii sunt de părere că este posibil ca în cafea să existe substanţe necunoscute care ar avea acest efect asupra organismului bărbaţilor.

Articole asemanatoare
Cinci moduri de a te simți mai aproape de natură – chiar dacă locuiești în oraș
natură
Activitatea săptămânală care îmbunătățește sănătatea și starea de bine a organismului
facebook
Doar jumătate din articolele despre sănătate de pe Facebook sunt adevărate
Foarte bogată în grăsimi, extrem de populară și totuși, care e problema cu dieta keto

1 Response

Comenteaza acest articol

Cafeaua reduce riscul apariţiei cancerului de prostată

by realitatea   1 min
1