Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cafeaua scade riscul apariției cancerului oral

Patru cafele pe zi ne pot feri de cancerul oral, arată un studiu ale cărui rezultate au fost făcute publice recent. Oamenii care obișnuiesc să consume multă cafea au cu 39% mai puține șanse să se îmbolnăvească de cancer oral sau faringian. Medicii îi avetizează totuși pe consumatorii înrăiți că un consum excesiv de cofeină crește riscul apariției unor boli cardiace și tensiunea arterială.

Oricum, cercetătorii susțin faptul că unele dintre cele 1000 de substanțe chimice din care este compusă cafeaua, inclusiv antioxidanții, pot fi un adevărat scut de protecție împotriva apariției cancerului. Rezultatele sunt concluzia a nouă studii efectuate în America și Europa și care comparau consumul de cafea la 5000 de pacienți bolnavi de cancer și 9000 de persoane sănătoase.

Specialiștii care s-au ocupat de acest studiu au declarat că ideea de a dacă există vreun afect al cafelei le-a venit pentru că îmbolnăvirile cresc dramatic, iar cafeaua este un produs extrem de popular. Cancerul oral apare, de cele mai multe ori, din cauza consumului de alcool și tutun. Pe lângă suferința fizică pe care o provoacă, această formă a bolii ajunge de multe ori să îi desfigureze pe cei bolnavi.

ARTICOLE SIMILARE

Terapeuții tot caută “leacul” pentru homosexualitate

realitatea

OANA ROMAN: Decizie dramatica dupa ce a fost parasita de tanarul ei sot

De ce milenarii și Generația Z folosesc Instagram ca sursă de știri

Andreea Damian

Campania de plantare a copacilor de pe YouTube a strâns peste 8 mil. $ în mai puțin de o săptămână

Andreea Damian

Veste bună pentru cinefili! Când se vor redeschide cinematografele

Tabu Tabu

Școala online. Învățarea de pe ecrane va schimba creierul copiilor. Suntem pregătiți pentru asta?

Andreea Damian

Scrie un comentariu