Home > Lifestyle > Cafeaua scade riscul apariției cancerului oral

Cafeaua scade riscul apariției cancerului oral

Patru cafele pe zi ne pot feri de cancerul oral, arată un studiu ale cărui rezultate au fost făcute publice recent. Oamenii care obișnuiesc să consume multă cafea au cu 39% mai puține șanse să se îmbolnăvească de cancer oral sau faringian. Medicii îi avetizează totuși pe consumatorii înrăiți că un consum excesiv de cofeină crește riscul apariției unor boli cardiace și tensiunea arterială.

Oricum, cercetătorii susțin faptul că unele dintre cele 1000 de substanțe chimice din care este compusă cafeaua, inclusiv antioxidanții, pot fi un adevărat scut de protecție împotriva apariției cancerului. Rezultatele sunt concluzia a nouă studii efectuate în America și Europa și care comparau consumul de cafea la 5000 de pacienți bolnavi de cancer și 9000 de persoane sănătoase.

Specialiștii care s-au ocupat de acest studiu au declarat că ideea de a dacă există vreun afect al cafelei le-a venit pentru că îmbolnăvirile cresc dramatic, iar cafeaua este un produs extrem de popular. Cancerul oral apare, de cele mai multe ori, din cauza consumului de alcool și tutun. Pe lângă suferința fizică pe care o provoacă, această formă a bolii ajunge de multe ori să îi desfigureze pe cei bolnavi.

Articole asemanatoare
știri medicale
Știrile medicale false ne afectează serios sănătatea
Cum ne păstrăm silueta, fără a face antrenamente obositoare?
sănătate
20 de mituri despre sănătate. Tu pe care le-ai auzit cel mai des?
Pericolul care ne paște când folosim parfumul

Loading...

Comenteaza acest articol

Cafeaua scade riscul apariției cancerului oral

by realitatea   1 min
0