Home > Lifestyle > Cafele multe, doi ponei și o livadă de vișini

Cafele multe, doi ponei și o livadă de vișini

Cristina Bazavan, Simbata, in fata Casei Poporoului


M-am jucat cu 2 ponei in mijlocul Bucurestiului, in fata Casei Poporului. La  aniversarea de multi peste 500 de ani a Bucurestiului rivneam sa ma joc cu poneii pe care–i calareau copiii in Piata Constitutiei, dar nu s-ar fi cazut sa cer sa fac si eu o tura cu ei. Asa ca am trisat si, cind era zgomot mai mare pentru ca incepea parada, i-am cautat pe stapinii poneilor sa “stam de vorba”.

Doi frati aveau in grija doi ponei, departe de galagie, printre niste tufisuri. Pe poneiul de mai sus il cheama Timmy. Stapinul lui, Costica, are 12 ani si calareste (“si pe cai mari, nu doar pe ponei, sa stiti”) de la 4 ani.

Sanziana Pop, simbata, Livada de visini, TNB


Ma asteptam la un altfel de joc actoricesc, la o altfel de punere in scena si la un strop de aer respirabil. Asteptarile mi-au fost un pic inselate, dar nu intru in detalii. Cel mai mult mi-a placut de domnul Albulescu, pe alocuri de Marius Manole si ca mama a fost incantata de tot.

Cristina Bazavan, tot simbata, Livada de visni, TNB


Am fost la teatru. La Livada de visini la TNB, unde livada era materializata in compot pe pereti. Mi-a placut Domnul Albulescu in rolul lui Firs (ultima marturie a ceea ce ar fi trebuit sa fie Livada; si la propriu (in text) si la figurat ( in jocul actorilor). Si mi-a mai placut mama Sinzianei. Dinsa nu juca pe scena, ne-a fost companie la teatru.

 

 

Irina Mihalcea, luni, 40 ani de Starbucks

 

Luni am sarbatorit alaturi de Starbucks 40 de ani de la deschiderea primei cafenele din Seattle. Cu aceasta ocazie am degustat doua cafele foarte bune, aduse pentru prima data in Romania special pentru eveniment: Kenya si Pike Place Roast. Am aflat lucruri foarte interesante legate de cafea : pentru a simti mai bine aroma, o cafea trebuie sorbita, dar nu inainte de a acoperi cu mana jumatate din deschiderea canii pentru a o mirosi. Cafeaua isi pierde aroma dupa 20 de minute, de aceea ne-am grabit sa degustam impreuna cu 2 bucati delicioase de prajitura, fiecare potrivita pentru a potenta aroma fiecarei cafele.

Va inchipuiti cred ca a urmat o noapte alba in care am facut curatenie in toata casa cu o energie si o buna-dispozitie care imi lipseau de obicei cand venea vorba de aceasta activitate. 

Cristina Bazavan, marti, Barmaniada


Nu mi-am inchipuit niciodata ca o sa pot fi prinsa cu atita pasiune de un concurs de “facut cappuccino”. Am fost la Barmaniada 2010 si am ramas profund impresionata de cit de multe detalii se ascund in spatele unei cafele facute cum trebuie. Si m-a impresionat si mai mult pasiunea tinerilor acelora care concurau pentru cel mai bun barista, dorinta lor de a fi cei mai buni intr-o zona mai mult decit nisata.

Pe drumul catre casa ma gindeam ca daca fiecare dintre noi ar face lucrurile cu asa de mare pasiune, am progresa imens si-am fi una dintre cele mai bogate/curate/frumoase natiuni. Cistigatorul lucreaza la Cafepedia (Paul Ungureanu) abia astept sa ma duc la cafenea si sa intreb “ e Paul aici? As vrea sa-mi faca EL un cappuccino”.

 


Articole asemanatoare
Povești de peste graniță, cocktail-uri sau shopping?
Interviu Tabu.ro: Mihai Panfil și Make ne dezvăluie secretele meseriei de barman
CONCURS: Barman pentru o zi – ÎNCHEIAT
Barmaniada 2010

Loading...

Comenteaza acest articol

Cafele multe, doi ponei și o livadă de vișini

by admin   2 min
0