Tabu
HEALTH Slider

Câinii detectează cancerul cu o acuratețe aproape perfectă

cancerul

Depistarea cancerului este esențială pentru un tratament de succes. Iar faptul că cel mai bun prieten al omului joacă un rol important în această privință nu este o noutate. Potrivit unui studiu American, câinii pot detecta maladia cu o acuratețe de aproape 97%.

Deși nu există în prezent niciun leac pentru cancer, depistarea timpurie oferă cea mai bună speranță de supraviețuire. „Un test extrem de sensibil pentru detectarea cancerului ar putea salva mii de vieți și ar schimba modul în care boala va fi tratată”, a declarat Heather Junqueira, autorul principal al studiului, condus de compania BioScentDx din Florida.

Trei căței din rasa Beagle au detectat cancerul la plămâni în 96,7% din cazuri, prin probe de sânge. Câinii au descoperit și mostrele sănătoase de sânge în proporție de  97,5%. Un singur cățel, al patrulea, Snuggles, nu a prea avut chef de lucru.

„Munca noastră deschide calea pentru două posibile abordări științifice, care pot duce la noi metode de detectare a cancerului”, spune Junqueira. „Una dintre variante ar fi să oferim câinilor posibilitatea de a detecta pacienții cu cancer, în medicina de zi cu zi. În plus, cercetarea ar putea să analizeze componentele biologice pe care câinii le pot detecta în sângele persoanelor care suferă de cancer, cu scopul de a dezvolta teste prin care la rândul lor să fie descoperite aceste componente”, a adăugat expertul.

BioScentDx a început deja în noiembrie anul trecut un studiu pentru cancerul la sân. În acest caz, câinii ar trebui să poată detecta boala pacientului mirosind respirația acestuia, folosind o mască chirurgicală.

 

ARTICOLE SIMILARE

În Berlin femeile vor plăti cu 21% mai puțin decât bărbații pentru transportul public

realitatea

Fii Mos Craciun pentru copiii defavorizati!

realitatea

Celebritati nascute pe 29 iunie!

realitatea

Anxietatea pe timpul pandemiei. Cum să faci față vieții după izolare

Andreea Damian

Michael Jackson câștigă azi mai mulți bani decât atunci când era în viață

Andreea Damian

10 deodorante naturale pe care le puteți face acasă

Andreea Damian

1 comentariu

Cum pot detecta câinii cancerul - Ziare pe Net 15 May 2019 at 18:27

[…] Cum pot detecta câinii cancerul, pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu