Tabu
What's hot

CAINII sunt de vina?!?

Tragedia din spatele parcului Tei (nu din parc, asa cum sustin unii!), in urma caruia un copil nevinovat, de 4 ani, si-a pierdut viata, ridica mai multe intrebari:

1.CAINII sunt de vina ca N. Ceausescu a demolat zeci de mii de case la curte, lasand cainii pe strada?

2.CAINII  sunt de vina ca niciun primar, de la Lis si Halaicu la Basescu si Oprescu, nu a gasit nicio solutie civilizata a problemei, de pilda sterilizarea animalelor fara stapan, de pe strada?

3. CAINII sunt de vina ca un spatiu privat a fost lasat de izbeliste? (Tragedia nu a avut loc in parc, ci pe un teren viran, intr-o rapa practic, apartinand, pare-se, unei societati de constructii.) Sunt cainii de vina ca au actionat conform instinctului atacand un intrus care s-a aventurat pe ceea ce ei considerau – conform unei logici non-umane – a fi teritoriul lor? Daca un om este sfasiat de rechini in ocean, sunt rechinii de vina?

4.CAINII sunt de vina ca gardul parcului nu era securizat, iar copiii au putut iesi din parc pe terenul viran?

6.CAINII sunt de vina ca bunica baieteilor i-a scapat pe cei doi fratiori de sub observatie cel putin 5 minute?

…Asadar, voi, oamenilor, inainte de a porni sa linsati cainii de pe strada, va rugam sa va puneti aceste intrebari.

ARTICOLE SIMILARE

Are 58 de ani, dar arata de 30 de ani! Monica Tatoiu a urmat un tratament minune!

“CAT imi dai sa-mi spal rufele in public?” Pretul vedetele la TV in Romania

SF ILIE, traditii si obiceiuri

realitatea

Inselata inainte de nunta! O vedeta a anulat evenimentul cu cateva zile inainte

realitatea

Plan de slabit Kangoo Jumps pentru toamna

realitatea

ALINA EREMIA, vedeta la Antena 1 / Uite la ce emisiune va participa

10 comentarii

lorena 4 September 2013 at 12:46

bravo.

Răspunde
Mihnea Columbeanu 4 September 2013 at 16:09

Bine zis – scurt si la obiect!

Răspunde
kathy 4 September 2013 at 16:16

Bravo..bine zis

Răspunde
Ciprian P 4 September 2013 at 18:26

Si daca va avem raspunsul la toate intrebarile, am scapat de problema. Uneori rezolvarea nu este ceeace ne dorim noi sa fie. Rezolvarea nu este ce credem noi ca este mai bine. Vorbim de responsabilitate dar in principiu vrem ca persoana care este responsabila sa faca lucruri in locul nostru cum vrem noi. Si asta este ipocrizie. Ar trebui sa facem singuri lucruri pe care le cerem altora. Oricum am face totul se reduce la ce poti face acum. Ne luptam cu problema ast ade douazeci ci ceva de ani si de fiecare data nu am rezolvat-o pentru ca nu “respectam drepturile animalelor”, in timp ce tinem sub control alte specii prin aceleasi metode sau chiar mai rele. Intrebari putem sa punem la nesfarsit si problema nu se va rezolva. Intorcerea animalului in strada nu este solutia, iar tinerea a 60000 de animale(vorbim de Bucuresti) in adaposturi in timp ce nu sunt bani pentru sistemul de sanatate dedicat oamenilor, suna din ce in ce mai ciudat ca sa nu folosesc niste cuvinte mai puternice. Am sa fac ca dumneavostra si am sa pun o intrebare pe care am pus-o si pe o postare de pe Facebook a Lorenei Lupu. De ce nu avem ursi comunitari pe strazile Bucurestiului, sau vaci, ca sa nu ziceti ca ma folosesc de un animal salbatic!? Hai sa si raspund! Pentru ca se face controlul populatiei, iar acest lucru inseamande cele ,mai multe ori masuri restrictive sau letale. Si totul se face pe baza unei analize simple. Specia respectiva este pe cale de disparitie, este folositoare sau daunatoare, si daca nu, care este costul(si aici nu vorbim doar de cel economic) al prezentei acesteia in societate.
Multumesc!

Răspunde
cristian 4 September 2013 at 20:08

Cainii nu sunt de vina ca sunt animale salbatice, imprevizibile, uneori agresive, deseori murdare, inadecvate traiului urban.
Nu e vina lor, dar nu e locul lor aici. Cei fara stapan trebuie sa dispara din spatiul urban, iar cei cu stapan trebuie sa aiba un statut bine reglementat.

Răspunde
flory 6 September 2013 at 13:31

gresit spus:nu uneori,ci cainele este un animal salbatic si cu insincte criminale…ca l-au domesticit oamneii,e alta chestie,dar sa-i pui in balanta viata de caine cu cea de copil e srigator la cer.sa-i umfle cat o vrea si sa-i pupe-n cur asa zisii iubitori de javre.dar eu vreau siguranta pe strazi si in parcuri pt cetateni ca nu suntem in jungla sau in india .

Răspunde
georgian 4 September 2013 at 21:24

Cainii nu sunt de vina cu nimic, cainii sunt PROBLEMA! De vina sunt autoritatile locale. Da, sterilizarea si eliminarea cainilor pe cale naturala e solutia ideala. Doar ca in Bucuresti s-au tot sterilizat caini de cel putin 10 ani si ce sa vezi, acum sunt mai multi ca niciodata. Cum poate cineva sa garanteze ca n-o sa mai fie deturnate fondurile pentru sterilizari, sau ca “voluntarii” care fac sterilizarea n-o sa puna doar crotaliul de caine castrat fara sa-l si sterilizeze (ca doar daca dispar cainii ei si ONG-urile ce motiv ar mai avea sa cerseasca fonduri???).

Prin solutia asta in cat timp dispar cainii de pe strada? eu zic ca-i nevoie de minim 5 ani. Cati oameni o sa mai fie omorati de acesti caini asa sterilizati cum sunt ei? Auzisem niste argumente aberante de la ONG-uri cum ca acesti caini sterilizati nu vor mai fi agresivi si ca formarea haitelor e strict legata de instinctul de reproducere, pai ce sa vezi tragedia din Parcul Tei invalideaza aceasta teorie, cainii CRIMINALI erau sterilizati!!!

Cainii ridicati si sterilizati(real sau doar din pix) NU MAI TREBUIE SA SE INTOARCA PE STRADA. Asta-i singura solutie care va functiona, cum se previne revenirea acestora pe strada e responsabilitatea autoritatilor din fiecare localitate in parte. Daca prin adoptii/tinerea cainilor in adaposturi se poate realiza acest lucru, foarte bine. In cazul multor orase unde problema nu-i atat de grava precum in capitala probabil aceasta solutie e una viabila. In Bucuresti sunt ZECI DE MII de caini si reprezinta un PERICOL PUBLIC! nu vad cine poate adopta un numar semnificativ de caini si nu cred ca exista fonduri pentru a face adaposturi in care sa poata fi tinuti toti. Asadar chiar nu vad alta solutie realista in afara eutanasierii.

In plus, e absolut NECESAR sa se previna abandonarea puilor rezultati din monte accidentale, aste se poate face prin amenzi drastice aplicate celor care sunt prinsi aruncand in strada caini. Amenzi la fel de mari in cazul in care un caine adoptat este gasit din nou pe strada si interzicerea dreptului de a mai adopta animale din adaposturi!

Răspunde
Dan 7 September 2013 at 4:38

Asa e, singura vina e a celui care a decis ca gestionarea cainilor se face prin returnarea lor in strada.
Sa stiiti ca oamenii care nu vor caini pe strada sunt constienti ca nu ei sunt de vina. Ei nu cauta vinovati in caini, nu vor sa se razbune pe ei. Cauta rezolvarea la o problema care a depasit demult orice limita.

Răspunde
Bogdan 5 September 2013 at 11:51

Nu, cainii nu sunt de vina cu nimic. Dar asta nu inseamna ca locul lor este in strada. Spatiul public nu trebuie sa devina o cusca pentru oameni, cu garduri si zabrele, doar ca sa poata umbla cainii nestingheriti pe strazi!

Răspunde
ion 5 September 2013 at 12:02

Urmand tot logica asta, copilul ala cu ce era de vina?!

Cainii nu sunt de vina asa cum nici victimele acestora nu sunt de vina. Noi suntem de vina, tu care ai scris articolul, eu care dau comentarii inutile pe site-ul asta, noi toti suntem de vina ca nu facem niciun fel de presiune asupra autoritatilor. Stam si doar observam, sesizam, dar nu mergem in fata primariilor sa protestam pentru rezolvarea civilizata a problemei acesteia fara sfarsit.

Răspunde

Scrie un comentariu