Home > Agenda > Caitlyn Jenner regretă că l-a susţinut pe Donald Trump

Caitlyn Jenner regretă că l-a susţinut pe Donald Trump

Caitlyn Jenner

Caitlyn Jenner, născut Bruce Jenner, regretă că l-a susținut pe Donald Trump la alegerile prezidențiale din 2016, doar pentru că a făcut declarații publice în favoarea comunității LGBT. „Realitatea este că această comunitate a fost constant atacată de preşedinte (…). El a negat umanitatea noastră. El ne-a insultat demnitatea”, a acuzat transgenderul în vârstă de 68 de ani. „Este ceea ce are mai rău politica. Este inacceptabil şi deranjant, şi asta m-a rănit profund”, scrie ea în Washington Post.

Caitlyn Jenner este o militantă republicană de foarte mult timp dar se simte dezamăgită de candidatul pe care l-a susținut cu atâta patimă: „Din nefericire, m-am înşelat”, e convinsă ea. Fostul sportiv olimpic devenit femeie și-a explicat motivele într-un editorial în ziarul Washington Post, publicat joi. Vedeta credea că Trump îi va ajuta pe transgenderi, dar s-a înșelat. „Comunitatea trans este atacată în mod neîntrerupt de acest președinte”, a mai spus Jenner, furioasă că administrația Trump are în vedere o propunere de definire restrictivă a sexului.

Potrivit mass-mediei americane, administraţia Donald Trump întruchipează definiţia identităţii sexuale a unui individ în funcţie de singurele organe sexuale cu care s-a născut. O reflecţie condusă pe baza unei note interne a ministerului Sănătăţii, care estimează că sexul masculin sau feminin este legat de „trăsături biologice imuabile, identificabile la naştere sau înainte de naştere”. Această definiţie le-ar elimina definitiv persoanelor transgender posibilitatea de a fi recunoscute oficial. Dacă această lege este adoptată, persoanelor transgender li se vor îngrădi câteva drepturi civile, precum accesul la educație, ocuparea forței de muncă și îngrijire medicale.

„Nu îl mai susţin pe Trump. Trebuie să îmi învăţ lecţia din greşelile mele şi să merg înainte”, a concluzionat Caitlyn Jenner, care este şi tatăl vitreg al vedetei de reality-show Kim Kardasahian. „Liderul națiunii noastre nu a arătat interes în fața unei comunități deja marginalizate și aflată în dificultate. Ne-a ignorat umanitatea. Ne-a insultat demnitatea”, a mai scris Jenner în The Post.

Decizia fostului sportiv este totuși inexplicabilă. În urmă cu doar două săptămâni, ginerele său, rapperul Kanye West, îi făcea lui Trump o vizită în Biroul Oval de la Casa Albă și îi oferea tot sprijinul său. La rândul ei, Kim Kardashian s-a întâlnit cu Trump în același Birou Oval în luna mai, pentru a elibera o femeie de culoare care executa o condamnare pe viață.

 


Comenteaza acest articol

Caitlyn Jenner regretă că l-a susţinut pe Donald Trump

by Andreea Damian   1 min
0