Tabu
lifestyle

Călătoriile le inspiră pe femei! – Sfaturi de călătorie pentru femei

călătorii

Femeile iubesc călătoriile. Statisticile arată faptul că în prezent două treimi dintre persoanele care călătoresc sunt femei. Foarte multe femei vorbesc despre pasiunea lor pentru călătorii și despre faptul că au ales să ignore stereotipurile spre a reuși să facă față călătoriei cu inima și mintea deschisă. (P)

Multe dintre femei sunt entuziasmate de stilul lor de viață și țin foarte mult să arate și altora filmări și fotografii din plimbările și aventurile lor din lumea întreagă. Pentru aceasta ele achiziționează camere sport care le ajută să înregistreze imagini fascinante din călătoriile lor.

Poți urma și tu modelul lor și astfel te poți bucura din plin de viață. Ideea este să nu ții cont de mentalitatea oarecum învechită a societății, care spune că unele lucruri sunt inacceptabile pentru femei. Unul dintre acestea este acela de a călători singură în locuri noi, minunate, din lumea aceasta.

Există câteva reguli simple pe care trebuie să le respecți atunci când călătorești:

 • Să nu mergi nicăieri singură noaptea.
 • Să nu ai întotdeauna încredere în oameni.
 • Să te bazezi foarte mult pe intuiție și instinct.
 • Să încerci să nu fii o persoană nepoliticoasă pentru că dacă ajungi să superi pe cineva, s-ar putea să-ți pară rău.

Există multe tipuri de călătorii, în care, indiferent ce mijloc de transport alegi, vor exista destule ore libere în care nu vei avea de fapt aproape nimic de făcut. Dacă ar fi să analizăm toate variantele de călătorii, cu siguranță escapadele romantice și vacanțele în familie sunt cele mai frumoase, apoi urmează călătoriile de afaceri. Fie că alegi să mergi cu avionul, cu automobilul, cu trenul sau cu vaporul, un lucru este sigur, vei avea destul de mult timp liber, în care, practic poate nu vei ști ce să faci.

Exerciții fizice ca să te dezmorțești, în timp ce călătorești

Sfatul specialiștilor este să profiți de acest timp pentru a duce o viață mai sănătoasă și astfel să nu ajungi să suferi de sindromul clasei turist.

Ce înseamnă acest lucru? Cum poți preveni acest sindrom? Ideea este să nu stai ore în șir în același loc, ci pur și simplu să faci câteva exerciții fizice chiar și în timp ce călătorești. Acesta este un mod simplu de a scăpa de plictiseală dar și de a-ți cultiva corpul. În caz contrar poate exista riscul să ai simptomele acestui sindrom de care spuneam mai sus, care apare din cauza faptului că nu ai loc suficient să-ți miști picioarele, spațiul fiind destul de restrâns.

În timpul călătoriilor poți face câteva întinderi sau exerciții fizice foarte simple pentru relaxarea corpului:  

 • La început se încordează și se relaxează treptat diferiți mușchi ai corpului timp de 5-10 secunde fiecare.
 • Urmează relaxarea brațelor slăbind tensiunea mușchilor. Apoi strângi pe rând câte un pumn astfel încât el să devină din ce în ce mai puternic. Slăbești degetele mâinilor și încerci să relaxezi brațele.
 • Rotești mâinile astfel încât să ajungi cu palmele în sus. Trebuie să le încordezi puțin înspre fiecare antebraț. Urmează relaxarea brațelor, antebrațelor, palmelor și degetelor.
 • Miști sprâncenele, tensionezi și relaxezi mușchii feței.
 • Închizi și deschizi ochii de câteva ori.
 • Strângi cu putere buzele și apoi eliberezi tensiunea acumulată, vei simți o senzație de relaxare pe aproape întreaga față.
 • Pentru relaxarea abdomenului trebuie să ai o poziție comodă în scaun și să respiri ușor.
 • Împingi stomacul ușor spre exterior încordând musculatura abdomenului.
 • Apeși călcâiele pe sol, încordezi musculatura picioarelor, a gambei, iar după 5 secunde revii la starea de relaxare.

Aceste exerciții au următoarele avantaje:

 • Îmbunătățesc circulația sângelui.
 • Combat senzațiile de anxietate care apar ca răspuns natural al organismului la frica de zbor.
 • Previn senzația de amorțeală în picioare.
 • Previn sau calmează durerile și tensiunile musculare.

Dacă și tu ca alte femei decizi să călătorești singură și să nu te supui așteptărilor societăților poți avea surpriza plăcută de a fi inspirată de locurile pe care le vizitezi. În acest fel te vei simți liberă și astfel vei contribui la schimbarea treptată a mentalității pe care lumea o are despre călătorie în zilele noastre.

Orice persoană care călătorește dorește practic să descopere lucruri noi, indiferent că este femeie sau bărbat. Dorința este de a cunoaște oameni noi, de a descoperi cultura altor popoare și de a crea amintiri comune cu persoane dragi.

ARTICOLE SIMILARE

Madonna vrea sfaturi de la Regina Elisabeta

realitatea

Michael Jackson refuză să mănânce

realitatea

Ce nu ar spune niciodată o femeie partenerului. La ce trebuie să fie el atent

Andreea Damian

Matt Damon a plâns de frică pe platoul de filmare

realitatea

Amy Winehouse sau 12 500 piese de lego

realitatea

SIMONA GHERGHE isi pune cenusa in cap: “Ioana, nu am vrut sa radem de tine!”

Scrie un comentariu