Tabu
LIFESTYLE

Campania “Împreună învingem autismul-

Statisticile internaționale realizate începând cu anii ‘90 relevă o incidență alarmantă a tulburărilor din spectrul autismului: 1 la 166 de copii care se nasc anual, potrivit Congresului European de Neuropsihiatrie de la Barcelona sau chiar 1 la 150, potrivit Centers for Disease Control, Atlanta. Autismul este o afecțiune mai des întâlnită decât cancerul, diabetul, SIDA sau sindromul Down.

Copiii cu autism nu suferă de o boală psihică, așa cum mulți sunt tentați să creadă. Suferă de o tulburare severă de dezvoltare de natură neurobiologică, tulburare care-i închide într-o lume a lor pe care cu greu o pătrundem. În România, soarta copiilor cu autism este pecetluită de neștiință, ignoranță și indiferență.

Pentru ei, Fundația Romanian Angel Appeal și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile împreună cu partenerul lor oficial Fundația Vodafone vor susține o campanie de informare și de strângere de fonduri, prin care autoritățile, medicii, societatea să afle și să conștientizeze că un diagnostic pus corect și la timp și o terapie adecvată pot ajuta un copil cu autism să ducă o viață aproape normală.

Campania „Împreună învingem autismul” a început la Librăria Cărturești din București, cu o expoziție de fotografii emoționante ale unor copii frumoși, delicați, sensibili care se luptă zilnic să iasă din captivitatea lumii lor speciale.

Inițiatorii campaniei au lansat și site-ul de informare și sensibilizare al campaniei care va fi ca un ghid pentru pediatri, medici de familie, dar și pentru părinți.

ARTICOLE SIMILARE

Dr. Oetker lanseaza Cuore Pudding

Toamna aceasta aniversăm 80 de ani de la prima pereche de ciorapi din nailon

realitatea

Planul UE de reducere a controalelor produselor din pui va crește riscul de îmbolnăvire a consumatorilor

realitatea

Cum îţi dai seama când cineva te minte

realitatea

Altfel de SILICON in actiune: FISKARS – seductie in bucatarie! FOTO!

realitatea

Asistentă medicală, în bikini şi sutien în faţa pacienţilor infectaţi cu COVID-19

Andreea Damian

Scrie un comentariu