Tabu
Image default
LIFESTYLE

Campania “Împreună învingem autismul-

Statisticile internaționale realizate începând cu anii ‘90 relevă o incidență alarmantă a tulburărilor din spectrul autismului: 1 la 166 de copii care se nasc anual, potrivit Congresului European de Neuropsihiatrie de la Barcelona sau chiar 1 la 150, potrivit Centers for Disease Control, Atlanta. Autismul este o afecțiune mai des întâlnită decât cancerul, diabetul, SIDA sau sindromul Down.

Copiii cu autism nu suferă de o boală psihică, așa cum mulți sunt tentați să creadă. Suferă de o tulburare severă de dezvoltare de natură neurobiologică, tulburare care-i închide într-o lume a lor pe care cu greu o pătrundem. În România, soarta copiilor cu autism este pecetluită de neștiință, ignoranță și indiferență.

Pentru ei, Fundația Romanian Angel Appeal și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile împreună cu partenerul lor oficial Fundația Vodafone vor susține o campanie de informare și de strângere de fonduri, prin care autoritățile, medicii, societatea să afle și să conștientizeze că un diagnostic pus corect și la timp și o terapie adecvată pot ajuta un copil cu autism să ducă o viață aproape normală.

Campania „Împreună învingem autismul” a început la Librăria Cărturești din București, cu o expoziție de fotografii emoționante ale unor copii frumoși, delicați, sensibili care se luptă zilnic să iasă din captivitatea lumii lor speciale.

Inițiatorii campaniei au lansat și site-ul de informare și sensibilizare al campaniei care va fi ca un ghid pentru pediatri, medici de familie, dar și pentru părinți.

ARTICOLE SIMILARE

Libertate de expresie, neneacă, pe banii babachii!

Când va relua Blue Air zborurile

Andreea Damian

Un nou CUPLU DE SENZAŢIE la Hollywood

TRANSFER-BOMBĂ! Vedetele ProTV au SEMNAT cu Antena 1

Care este bugetul real de care ai nevoie pentru o vacanță reușită în Grecia 

Andreea Damian

Cabral A ÎNLEMNIT! Uite CUM A VENIT ACASĂ Andreea, SOŢIA LUI

Scrie un comentariu