Home > Health > Când simptomele răcelii indică de fapt o infecție cu herpes

Când simptomele răcelii indică de fapt o infecție cu herpes

herpes

O mulțime de persoane suferă de herpes fără că măcar să cunoască acest lucru. Uneori poate fi confundat cu o simplă răceală sau gripă.

Specialiștii sunt de părere că aproximativ 80% dintre persoanele care suferă de herpes se pot confrunta cu simptome ca febra, greață sau dureri musculare, potrivit dailymail.co.uk. Pentru că acestea sunt comune mai multor afecțiuni, un număr mic de persoane se gândesc la herpes atunci când apar aceste probleme, lucru care poate favoriza dezvoltarea acestei boli.

Herpesul apare atunci când în organism ajunge virusul HSV de tip 1, cel care cauzează apariția leziunilor la nivelul gurii sau feței și HSV de tip 2, cel care afectează în special zona genitală.

Atunci când apare în zona genitală, principalele simptome ale herpesului sunt usturimea în timpul urinării și disconfortul apărut în această zonă. Aceste simptome pot fi însoțite de febră, greață, dureri de cap, dureri musculare, ganglioni limfatici umflați și stare generală de rău. În plus, pot să apară durerile de gât și inflamațiile la nivelul nasului.

Chiar dacă seamănă foarte mult cu simptomele apărute în cazul gripei sau răcelii, medicii sunt de părere că toate aceste probleme de sănătate sunt, de fapt, o reacție de apărare a sistemului imunitar. Dacă nu este tratat la timp, herpesul genital poate provoca o serie de complicații în cazul femeilor însărcinate, motiv pentru care aceste simptome nu trebuie neglijate și trebuie descoperită cauza care a dus la apariția acestora.

Herpesul poate fi declanşat de stres, anxietate, oboseală, ciclu menstrual, alimentaţie deficitară, gripă, răceală, febră, sistem imunitar scăzut.

În cazul în care tocmai ce te-ai trezut cu un herpes, află că în urma tratamentului pe bază de aciclovir acesta se va vindeca în maximum şapte zile. Însă, există un tratament naturist care va vindeca herpesul în numai 12 ore. Astfel, imediat ce ai observat apariţia acelor mici pustule sau simţi o senzaţie de arsură localizată la nivelul buzelor, foloseşte cu încredere usturoiul – un antibiotic natural extrem de puternic. Ce trebuie să faci concret? Striveşte un căţel de usturoi şi aplică-l pe zona fectată. Lasă-l să acţioneze pentru 10 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă operaţiunea de trei ori în decurs de 12 ore şi vei observa că herpesul va dispărea.

 

Articole asemanatoare
răceală
Aceste mituri despre răceală nu-ți vor ține copilul sănătos toată iarna
răceala
Siropul care tratează răceala și curăță plămânii într-o singură zi
Cum sa adormi mai usor cand esti racit
Descopera cum poti combate natural raceala

Comenteaza acest articol

Când simptomele răcelii indică de fapt o infecție cu herpes

by Andreea Damian   1 min
0