Tabu
Image default
HEALTH Slider

Când vor trăi bărbații la fel de mult ca femeile? Prin 2032, spun experții

În țările dezvoltate, decalajul dintre sexe a favorizat mult femeile cu cel puțin o măsură: speranța de viață (de altfel singurul avantaj). De-a lungul ultimilor 100 de ani, femeile au depășit ca speranță de viață în mod semnificativ bărbații, cărora războiul, industria grea și țigările – printre altele – le-au mai tăiat din ani.

Dar această diferență de gen e pe sfârșite – iar o nouă analiză statistică a speranței de viață sugerează că, până în anul 2032, bărbații se pot aștepta să trăiască la fel de mul timp cât trăiesc femeile, ambele sexe, având o speranță medie de viață de 87,5 ani .

Studiul, condus de Les Mayhew, profesor de statistici la Cass Business School, a calculat cât va trăi un eșantion de 100.000 de persoane. Există o serie de factori care explică diferențele din ce în ce mai mici între speranțele de viață, potrivit lui Mayhew. “O scădere generală a consumului de tutun și alcool i-a decimat în mod disproporționat pe bărbați, care au tendința să fumeze și să bea mai mult decât femeile. Am făcut, de asemenea, mari pași în lupta împotriva bolilor de inimă, care este mai răspândită la bărbați, a scăzut și numărul accidentelor rutiere în care, se știe, bărbații au probabilitatea mai mare să moară.“

Diferența dintre sexe în ceea ce privește speranța de viață pare să se reduc[ mai repede decât s-a crezut inițial. “Diferența dintre speranța la viață pentru cele două genuri scade și datorită introducerii contracepției și a intrării feminine pe piața muncii. Dar lucru foarte interesant este de fapt un fel de inegalitate inversă: femeile trăiesc mai mult decât bărbații care sunt plătiți mai mult pe tot parcursul vieții lor și sunt avantajați structural în mai multe moduri.”

ARTICOLE SIMILARE

Cine este sosia lui Smiley și cu ce se ocupă aceasta

Tabu Tabu

Chanel | Marea întoarcere a coronițelor din flori

Andreea Damian

A fost descoperită ordinea în care apar simptomele COVID-19

Andreea Damian

Melania Trump s-a săturat să fie Prima Doamnă a Americii

Andreea Damian

China “creează doi miliardari pe săptămână” potrivit unui raport financiar

realitatea

Prințul Harry și Meghan Markle au luat cea mai importantă decizie de când s-au căsătorit

Andreea Damian

Scrie un comentariu