Home > Agenda > Cântăreața chiliană Mon Laferte și-a expus sânii la Latin Grammys în numele protestelor din țara sa

Cântăreața chiliană Mon Laferte și-a expus sânii la Latin Grammys în numele protestelor din țara sa

Cântăreața a arătat tuturor un mesaj pictat pe pieptul ei într-un gest care sprijină protestele naționale anti-guvern.

Mon Laferte, în vârstă de 36 de ani a recurs la această demonstrație de protest tăcut împotriva brutalității poliției, săptămâna trecută, în timpul defilării pe covorul roșu la festivitatea de premiere din Las Vegas. Sute de persoane au fost împușcate și bătute în timpul demonstrațiilor recente din Chile.  Mesajul de pe pieptul cântărețeie Laferte atrage atenția asupra violenței împotriva protestatarilor „En Chile torturan violan y matan” – „În Chile, ei torturează, violează și ucid”. În Chile a trecut mai bine de o lună de proteste împotriva guvernului liberal și a inegalității economice. Peste 20 de persoane au murit în confruntările demonstranților cu poliția iar puterea a fost acuzată de tortură, viol și violență în timpul represiunii.

Sute de oameni au fost orbiți după ce au fost împușcați de poliția anti-revoltă și mii au fost arestați, deși majoritatea au fost eliberați la scurt timp după aceea. Laferte a câștigat premiul pentru cel mai bun album alternativ – pe care l-a dedicat oamenilor din Chile. Ulterior, ea a postat pe Instagram o imagine a protestului ei de la Latin Grammys, cu titlul „corpul meu este liber pentru o patrie liberă”.

Muzicienii și sportivii au fost foarte vocali pentru a susține protestele. Protestatarii au obținut o victorie semnificativă, vineri, devreme, când congresul național a fost de acord să organizeze un referendum anul viitor pentru a înlocui constituția, dar nu e foarte clar dacă acest lucru va fi suficient pentru a scăpa de valul de furie împotriva președintelui liberal, Sebastián Piñera. „Constituția dictaturii a murit”: Chile este de acord cu votul reformei – s-a scandat.

În această săptămână, jucătorii cu echipa națională de fotbal au anunțat că nu vor participa la amicalul de săptămâna viitoare împotriva Peru. “Suntem fotbaliști, dar mai ales suntem oameni și cetățeni”, a scris pe Twitter căpitanul, Gary Medel, care joacă în apărare pentru Bologna. „În acest moment Chile are priorități mult mai importante decât meciul de marțea viitoare.” Mai mulți jucători și-au exprimat susținerea pentru gestul acestuia.

 

Articole asemanatoare
Protest de Black Friday: activiștii francezi au blocat depozitul Amazon
Machiajul, măștile personajului principal din Joker purtate de protestatarii din întreaga lume
Apple renunță la aplicația prin care protestatarii din Hong Kong puteau să localizeze forțele de ordine
CM de Fotbal 2018 din Rusia: meciurile și protestele ultimelor zile

Comenteaza acest articol

Cântăreața chiliană Mon Laferte și-a expus sânii la Latin Grammys în numele protestelor din țara sa

by realitatea   1 min
0