Home > Agenda > Cardiganul verde al lui Kurt Cobain s-a vândut cu 334.000 de dolari la licitație

Cardiganul verde al lui Kurt Cobain s-a vândut cu 334.000 de dolari la licitație

Solistul Nirvana a purtat cardiganul respectiv într-o înregistrare MTV Unplugged, cu câteva luni înainte de moartea sa, în noiembrie 1993. Acum, cardiganul pe care îl purta a fost vândut cu 334.000 de dolari, ceea ce îl transformă în cea mai scumpă piesă vestimentară de acest fel.

Cardiganul din acrilic și mohair verde măslină a fost vândut în timpul unei licitații care a durat două zile  și care scotea la înaintare amintirile diverselor personalități care au trecut pe la Hard Rock Cafe din New York. Casa de licitații a descries obiectul vestimentar care aparținuse lui Kurt Cobain drept „unul dintre cele mai faimoase pulovere din istoria muzicii”.

Albumul Nirvana MTV Unplugged din New York a fost înregistrat la Sony Music Studios live cu cinci luni înainte ca Cobain să se sinucidă pe 5 aprilie 1994. Albumul care documentează acea interpretare intimă a fost lansat la patru luni de la moartea sa. În cadul aceleiași licitații s-a vândut și o chitară personalizată Fender produsă în 1993 pe care Cobain a folosit-o în timpul turneului trupei In Utero. Prețul ei a fost de 340.000 de dolari. Alături de chitară a fost vândută și scrisoarea de mână semnată de soția sa, Courtney Love Cobain, în care se afirma că această chitară a fost unul dintre instrumentele preferate ale lui Cobain.

Chitara personalizată Fender, printre preferatele lui Kurt Cobain

Peste alte 700 de articole deținute și folosite de vedete, printre care Elvis Presley, Beatles, Michael Jackson, Madonna, Queen, Bob Dylan și Jimi Hendrix au mai fost vândute la aceeași licitație.

Articole asemanatoare
Sutienul viral: irezistibililul „Bradigan” din cașmir purtat Katie Holmes
Kurt Cobain a spus că albii nu ar trebui să cânte rap și nu știu să danseze
staruri
Staruri care ne-au părăsit mult prea devreme
Un bilet scris de Kurt Cobain, in care isi face sotia praf, a fost PUBLICAT

Comenteaza acest articol

Cardiganul verde al lui Kurt Cobain s-a vândut cu 334.000 de dolari la licitație

by realitatea   1 min
0