Tabu
Image default
lifestyle

Care e diferența dintre dietetician și nutriționist

Mulți oameni folosesc termenii „dietetician” și „nutriționist” interschimbabil. Societatea și social-media abundă de  experți care pretind că îți pot oferi sfaturile ideale pentru a începe o viață sănătoasă. Cele două job-uri care se ocupă exclusiv cu dietă, alimente şi nutriţie sunt cu siguranţă similare dar nu identice.

Ambele sunt considerate a fi profesii de asistenţă medicală. Cea mai simplă diferenţa ar putea fi aceea că dieteticienii sunt consideraţi a fi nutriţionişti, dar nu toţi nutriţioniştii sunt dieteticieni.

Dieteticienii

În general, rolul unui dietetician este mai reglementat decât cel a unui nutriţionist. În timp ce oricine poate merge la şcoală pentru a studia sănătate şi nutriţie, există anumite licenţe şi certificări pe care un dietetician trebuie să le câştige pentru a putea lucra. După obţinerea diplomei de licenţă, la o universitate acreditată într-un domeniu cum ar fi ştiinţa de nutriţie, dieteticienii au obligaţia de a finaliza un stagiu sau program de practică într-o instituţie de îngrijire a sănătăţii, companie de servicii alimentare, spital sau altă organizaţie în cadrul căreia sfaturile lor de sănătate pot fi monitorizate şi supravegheate.

După terminarea stagiului, dieteticianul va fi nevoit să dea un examen. Odată trecut acest examen, dieteticianul este liber să profeseze. Activitatea principală a unui dietetician este de a organiza dietele şi nutriţia şi de a promova obiceiurile alimentare sănătoase pentru a preveni şi trata diferite boli.

Nutriţioniştii

Titlul de „nutriţionist” nu este la fel de reglementat ca şi cel de „dietetician” şi tinde să aibă un sens mai general şi mai larg. Cei mai mulţi nutriţionişti au studiat, de asemenea, dietă şi nutriţie, şi pot avea o diplomă, fie în master de ştiinţă sau doctorat. De asemenea, mulţi medici, precum chiropracticienii, practică nutriţia după terminarea specializării.

Una dintre diferenţele majore între munca unui nutriţionist (care nu este medic) şi a unui dietetician este faptul că un dietetician poate ajuta la diagnosticarea tulburărilor de alimentaţie sau la plănuirea meselor pentru gestionarea simptomelor de probleme de sănătate. În timp ce nutriţioniştii pot oferi cu siguranţă un sprijin în acest domeniu, cea mai mare parte din munca lor se ocupă cu probleme de comportament şi au calitatea de a învaţă clienţii despre nutriţie şi sănătate în general.

 

ARTICOLE SIMILARE

Kate Winslet – “Nu sunt o mare frumusețe”

realitatea

Justin Timberlake și Kate Moss, pe coperta Vogue

realitatea

Fiul Marinei Almăşan, bătut măr în Turcia! A intrerupt o partida de sex

Johnny Depp e rudă cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

realitatea

Si-a injectat ulei de gatit in fata ca sa fie mai frumoasa!

David Beckham a dat 100$ pe un sandviș

realitatea

Scrie un comentariu