Tabu
LIFESTYLESlider

Carlsberg va înlocui inelele din plastic pentru cutiile de bere cu clei reciclabil

Inelele din plastic utilizate pentru pachetele cu mai multe cutii de bere ar putea fi pe cale de dispariție după ce Carlsberg a dezvăluit planurile de a le înlocui cu lipici reciclabil.

Într-o premieră mondială pentru industria berii, fabrica de bere daneză introduce un nou “pachet susținere”, care va reduce cu până la 76% din cantitatea de plastic utilizată în pachetele cu mai multe cutii de bere ambalate tradițional până în acest moment.

Suportul de ambalare din plastic – cunoscut în industrie până acum este realizat din inele din plastic folosite pentru a ține împreună cutii multiple de băuturi conservate, în special bere. Un dispozitiv standard de ambalare timp de mai mult de 50 de ani, acesta a devenit unul dintre elementele cele mai dăunătoare mediului – contribuind la creșterea poluării oceanelor cu plastic și care reprezintă o amenințare pentru viața marină.

Noile cutii vor apărea pentru prima dată în unele filiale Tesco din Marea Britanie începând cu 10 septembrie iar apoi în Norvegia. Pachetele din patru, șase sau opt cutii vor fi ținute împreună de un adeziv puternic, care a fost proiectat să reziste la o gamă variată de temperaturi, inclusiv la felul depozitării și transportului. Cleiul folosit poate fi reciclat împreună cu cutia de aluminiu.

un arici prins în inelele de plastic de la cutiile de bere

Compania declară că schimbările vor reduce cantitatea de deșeuri de plastic la nivel global cu peste 1.200 de tone pe an. Deșeurile din plastic au devenit o problemă majoră pentru mediu, presa și ONG-urile de pretutindeni arătând impactul lor asupra oceanelor alături de avertizările periodice făcute asupra pericolelor la nivel global.

Dr. Sue Kinsey, responsabilul cu politica de poluare din cadrul Societății pentru Conservarea Marină, a declarat: “Acesta este un proiect interesant și va ajuta la reducerea cantității de plastic pe plajele noastre și în mările noastre. Inelele din plstic folosite până acum reprezintă un pericol pentru viața sălbatică, animalele se încurcă în ele și de cele mai multe ori mor. Orice măsuri luate pentru a opri fluxul de materiale plastice în oceanele noastre trebuie să fie binevenite”.

ARTICOLE SIMILARE

Cadouri de Paste ideale pentru iubita ta

realitatea

Cafea inhalabila! Revolutia cafelei

Cum arată și cu ce se ocupă în prezent Andreea Moldovan, „casnica” de la MasterChef

Andreea Damian

ARTMARK ⎪ Licitație online de artă postmodernă și contemporană

Ciocîrlan

HBO lansează o mini-serie despre catastrofa de la Cernobîl

Andreea Damian

5 motive să ai un poncho în garderobă

Andreea Damian

Scrie un comentariu