Tabu
Image default
LIFESTYLE

CARTOFI PRAJITI cu ketchup, benefici pentru sanatate?

CARTOFII PRAJITI sunt buni pentru sanatate!?! Bombardate de informatii care de care mai panicate despre pericolului junk food, in care cartofii prajiti stau la loc de cinste, ne simtim vinovate de fiecare data cand gustam delicioasa combinatie. Dar daca lucrurile nu stau chiar asa?

Cartofii prajiti si mai ales ketchupul pot avea un rol important in ameliorarea bolilor cardiovasculare. Rosiile contin licopen, un antioxidant asociat si cu reducerea riscului de cancer la prostata. Iar unii oameni de stiinta cred ca aceasta substanta contribuie la buna functionare a glandelor, avand un rol important in mentinerea functiei sexuale.
Rosiile procesate sunt mai bune decat cele proaspete pentru ca licopenul are o concentratie mai mare, asadar ketchupul este de preferat unei salate de rosii coapte.
Institutul de nutritie din Jena, Gemania, sugereaza ca mai mult de 15 mg de licopen pe zi poate reduce riscul bolilor cardiovasculare – o portie mica de ketchup asigura 3mg de licopen. Poate ca pare putin, dar pentru a ingera aceeasi cantitate de antioxidant, ar trebui sa mancati 5 felii uriase de pepene. Grasimea potenteaza absorbtia acestor antioxidanti asa ca, ocazional, o portie de cartofi prajiti cu ketchup nu face rau nimanui. Dimpotriva!

…Pentru sanatate, puneti ketch up pe CARTOFI PRAJITI!

ARTICOLE SIMILARE

Mesajul care i-a socat pe toti: “Nu te vom uita niciodata, Inna!”

Pisicile între mitul medieval al vrăjitoarelor și stereotipul modern al pisicarei

realitatea

Pentru prima oară în România, cancerul oral poate fi depistat în câteva minute

realitatea

Luminiţa Anghel a aflat pe Facebook că FIUL EI AR FI MURIT! “Aţi făcut un băiat care avea tot viitorul înainte SĂ SE SINUCIDĂ”

Cum afectează măștile de față comunicarea noastră

Andreea Damian

Provocare: există o aplicație care te învață o limbă străină în câteva săptămâni

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu