Home > Lifestyle > CARTOFI PRAJITI cu ketchup, benefici pentru sanatate?

CARTOFI PRAJITI cu ketchup, benefici pentru sanatate?

CARTOFII PRAJITI sunt buni pentru sanatate!?! Bombardate de informatii care de care mai panicate despre pericolului junk food, in care cartofii prajiti stau la loc de cinste, ne simtim vinovate de fiecare data cand gustam delicioasa combinatie. Dar daca lucrurile nu stau chiar asa?

Cartofii prajiti si mai ales ketchupul pot avea un rol important in ameliorarea bolilor cardiovasculare. Rosiile contin licopen, un antioxidant asociat si cu reducerea riscului de cancer la prostata. Iar unii oameni de stiinta cred ca aceasta substanta contribuie la buna functionare a glandelor, avand un rol important in mentinerea functiei sexuale.
Rosiile procesate sunt mai bune decat cele proaspete pentru ca licopenul are o concentratie mai mare, asadar ketchupul este de preferat unei salate de rosii coapte.
Institutul de nutritie din Jena, Gemania, sugereaza ca mai mult de 15 mg de licopen pe zi poate reduce riscul bolilor cardiovasculare – o portie mica de ketchup asigura 3mg de licopen. Poate ca pare putin, dar pentru a ingera aceeasi cantitate de antioxidant, ar trebui sa mancati 5 felii uriase de pepene. Grasimea potenteaza absorbtia acestor antioxidanti asa ca, ocazional, o portie de cartofi prajiti cu ketchup nu face rau nimanui. Dimpotriva!

…Pentru sanatate, puneti ketch up pe CARTOFI PRAJITI!

Articole asemanatoare
Cinci moduri de a te simți mai aproape de natură – chiar dacă locuiești în oraș
natură
Activitatea săptămânală care îmbunătățește sănătatea și starea de bine a organismului
facebook
Doar jumătate din articolele despre sănătate de pe Facebook sunt adevărate
Foarte bogată în grăsimi, extrem de populară și totuși, care e problema cu dieta keto

1 Response

  1. Gabi

    IMi permit sa spun ca Nu este indicat sa mananci ketchup decate daca este facut de tine in casa , sursa cunoscuta. daca cititi pe sticlele de ketchup veti vea ca sunt multe substante care nu au legatura cu sanatatea. http://myiulia.blogspot.ro/

Comenteaza acest articol

CARTOFI PRAJITI cu ketchup, benefici pentru sanatate?

by   1 min
1