Home > Fashion > Paris Fashion Week / Caruselul modei Louis Vuitton – GALERIE FOTO

Paris Fashion Week / Caruselul modei Louis Vuitton – GALERIE FOTO

5 octombrie 2011. Aceasta este data pe care am marcat-o in calendar ca fiind exceptionala zi in care am asistat la una dintre cele mai inedite/seducatoare/ grandioase defilari pe care le-am vazut vreodata: Louis Vuitton.

Invitatie in poseta. Verificat! Macheta de presa pe scaun. Verificat! Aparat foto reglat. Verificat! Nu mi-a mai ramas decat sa-mi pun mainile scolareste pe genunchi si sa astept sa se ridice impunatoarea cortina circulara din Carre du Louvre.

La fel de nerabdatori s-au aratat din primul rand si Uma Thurman, Nicole Richie, Rachel Zoe sau Bryan Grey-Yambao (www.bryanboy.com), asezat langa Printesa Tailandei Siriwanwaree. Bryan a fost atat de nerabdator, ca nu ne-a mai asteptat inca zece minute, cat eu si Ingrid Go (www.thebaghagdiaries.com) am zabovit in oglinda. Locuind in acelasi apartament, obsnuiam sa plecam impreuna dimineata la show-uri. Nu si acum. Bryan a vrut sa fie sigur ca nu pierde prezentarea, fiindca Marc Jacobs nu asteapta pe nimeni. Am aflat asta pe pielea noastra acum doua sezoane.

Asa s-a intamplat si acum. La 10:30 fix, Cortina a fost indepartata ca un ambalaj, dezvaluit artistic o costructie mirobolanta, pe care numai o mare casa de moda (ar avea parghiile logistice si financiare de a) o pune in scena.

Vocile salii au inceput sa ovationeze la unison, cand un carusel in toata regula a dat startul show-ului. Asezate pe caluti imaculati, cu geanta la vedere intr-o parte, modele Vuitton aratau ca niste papusi de portelan in marime naturala. Machiajul diafan si diademele din par au completat rochii taiate de laser, conturand petale de flori. Ornate cu paiete si cristale, acestea au fost redate si in format 3D, constituindu-se in ceea ce Casa Vuitton denumeste “broderie englezeasca”. In antiteza cu structura ferma a jachetelor din tweed sau a fustelor midi, pene delicate fluturand discret au creat o polifonie stilistica fara cusur.

Ca si cand o forta centrifuga le-ar fi atras catre fotografi, modelele au coborat de pe cai rand pe rand, plimbandu-si outfiturile intr-o rotatie completa, astfel incat fiecare invitat sa poata avea cea mai buna vedere a splendidelor constructii vestimentare.

Accesoriile au fost pur si simplu sublime. Doar minutiozitatea unui couturier poate egala efortul de 300 de ore si 12 500 de bucati de coaja de ou, ce alcatuiesc monograma unei posete Minaudiere. In culori pudrate de macaron, pumps din piele de crocodil, umbrele din organza, brodate cu celebra monograma, tiare si coliere din perle si cuart, plus gentile “Basket Bag” s-au prefigurat deja ca hiturile sezonului.

Marc a iesit la final sa-si asume ropotele de aplauze cu care a fost tratat. Demult n-am mai vazut o colectie atat de sofisticata si un designer atat de adulat.

Nu stim inca daca Marc va fi noul creier al Casei Dior, asa cum vuiesc initiatii, insa aceasta colectie ar fi putut trece cu succes drept una dintre ele. Oricum, pentru LV, tot ce atinge Jacobs se transforma instantaneu in cash flow, curgand valuri, valuri in conturile companiei. Asa ca indiferent daca plecarea designerului va avea loc sau nu, ori la Dior, ori la LV, banii vor ramane in familie, caci grupul Dior este actionarul majoritar la LVMH (compania de care apartine Louis Vuitton).

Articole asemanatoare
chanel
Un fotomodel de succes care a defilat pentru Dior și Chanel s-a făcut bărbat și și-a schimbat numele
nirvana
Nirvana a dat în judecată Marc Jacobs pentru că i-a folosit un logo celebru
Fashion Tech
La 64 de ani, a devenit noua muza a lui Marc Jacobs

1 Response

  1. Pingback : Caruselul modei Louis Vuitton | Elodia

Comenteaza acest articol

Paris Fashion Week / Caruselul modei Louis Vuitton – GALERIE FOTO

by realitatea   2 min
1