Tabu
Image default
FASHIONSlider

Casa DIOR se reinventează în anul pandemiei

Parisul este considerat de toată lumea capitala modei. Nu-i de mirare că a fost lăsat la urmă în programul evenimentelor de fashion din această toamnă.

În perioada 28 septembrie – 6 octombrie, marile mărci de lux, de la Christian Dior la Louis Vuitton, precum și tinerele talente strălucitoare, își vor prezenta colecții primăvară/vară 2021.

Casa de modă Dior deschide Săptămâna Modei de la Paris cu un spectacol inspirat de catedrală. În ciuda restricțiilor Covid-19, eticheta franceză arăta că pista este încă sacră pentru orașul modei.

Este posibil ca audiența să fi fost redusă la o cincime din mărimea sezonului trecut, dar Christian Dior a construit o catedrală pentru prezentarea lor de modă. 18 instalații de lumină au adus gloria intensă caleidoscopică a vitraliilor gotice care se inundă în vastul cort întunecat ridicat pentru eveniment în grădina Tuileries.

Doar 350 de persoane au fost prezente la spectacolul Christian Dior, în loc de obișnuitul 1750. Comme des Garçons și alte mărci japoneze de mare profil au părăsit Parisul în favoarea spectacolelor de la Tokyo, de luna viitoare.

Spre deosebire de spectacolele de la Milano de săptămâna trecută, care prezentau o viziune extrem de optimistă a anului 2021, cu podiumurile pline de rochii de petrecere și ținute colorate, primul eveniment din săptămâna modei de la Paris a avut o stare de spirit sumbră, potrivită pentru „un moment deprimant”. așa cum a spus directorul de creație Dior Maria Grazia Chiuri după spectacol.

Silueta lungă, stratificată, pe care Chiuri a definit-o uniforma femeilor din întreaga lume, a fost realizată din materiale moi și bumbac. Nu s-a văzut niciunul dintre sloganurile care au devenit o bază modernă a casei Dior, pentru că, dacă purtătorul este acasă, nimeni nu le vede.

ARTICOLE SIMILARE

Netflix va reduce traficul în Europa timp de 30 de zile

Andreea Damian

Robert de Niro, despăgubiri de 6 milioane de dolari

Andreea Damian

Isla Fisher, sexy în revista Allure

realitatea

Cele mai subestimate zodii! Nimeni nu are încredere în capacitatea lor

Andreea Damian

Lumea modei e cu ochii pe Michelle Obama

realitatea

Miss Univers recunoaște că n-a făcut baie aproape o lună pentru a câștiga concursul de frumusețe

Andreea Damian

Scrie un comentariu