Tabu
LIFESTYLEPEOPLESlider

Casa Regală publică un ghid de bune practici pentru a combate abuzul pe social media

Casa Regală britanică a început lupta împotriva abuzului din social media cu un set de noi orientări, menit să facă din conturile oficiale ale monarhiei un „mediu sigur”.

Palatul Buckingham a publicat luni ghidul de bune practice care explică tranșant că abuzul online nu va mai fi tolerat și că orice utilizator care folosește cuvinte ofensatoarea sau injurioase vor fi blocați și reclamați poliției. Familia Regală îi îndeamnă pe internauții care comentează pe conturile membrilor săi de pe reţelele de socializare să demonstreze bunăvoință, bunătate și respect pentru toți ceilalți membri ai comunităților”.

„Pentru a contribui la crearea acestui mediu sigur, am stabilit câteva orientări care se aplică oricărei legături cu noi sau cu alți membri ai comunității pe oricare dintre canalele noastre media sociale”, se arată în textul ghidului. Astfel, nu vor mai fi permise afirmaţii „obscene, ofensatoare, de ameninţare, injurioase, care instigă la ură” şi nici cele „discriminatorii referitoare la rasă, sex, religie, naţionalitate, dizabilitate, orientare sexuală sau vârstă”. Aceste mesaje vor fi ascunse sau eliminate, iar autorii lor vor fi blocaţi.

Anunțul Palatului despre ghidul de bune practici pe social media a fost publicat după ce comentariile răutăcioase la adresa lui Meghan Markle, ducesă de Sussex, și lui Kate Middleton, ducesă de Cambridge, s-au intensificat în ultimele luni. De altfel, ele sunt principalele ținte ale abuzurilor pe Facebook și Instagram. Noul ghid a fost publicat într-un mesaj pe conturile oficiale de Instagram ale familiei regale, inclusiv ale Palatului Kensington și Clarence House.

Contul familiei regale numără 4,9 milioane de abonaţi pe Facebook, 4,5 pe Instagram şi 3,9 milioane pe Twitter. Clarence House, reşedinţa prinţului Charles, moştenitorul coroanei britanice, şi Palatul Kensington, reşedinţa prinţilor William şi Harry, au propriile conturi pe reţelele de socializare. Potrivit presei mondene britanice, angajaţii palatului Buckingham pierd ore întregi în fiecare săptămână pentru a şterge comentariile injurioase, în special cele care le atacă pe ducesele de Cambridge şi de Sussex, Kate Middleton şi Meghan Markle.

ARTICOLE SIMILARE

Ce este mișcarea NoFap (abținere de la masturbare) și de ce Fapstronauții au devenit numeroși

Dora Constantinovici

Festivalul Summer in the City se mută la Romexpo. Când se desfășoară

Andreea Damian

Calendare de Advent: ritualul frumuseții înainte de Crăciun

Andreea Damian

Roxana Dobre a pozat în Playboy. Câți bani a încasat soția lui Florin Salam

Andreea Damian

Grant Imahara, realizator MythBusters, a murit la 49 de ani

Andreea Damian

Zi specială pentru Antonia! Ce a sărbătorit vedeta

Tabu Tabu

Scrie un comentariu