Home > beauty > Casatoria ingrasa – Femeile se ingrasa cu aproape 5 kg in primele 6 luni de la nunta

Casatoria ingrasa – Femeile se ingrasa cu aproape 5 kg in primele 6 luni de la nunta

Cunoastem mitul conform caruia femeile se ingrasa dupa ce se casatoresc pentru ca nu se mai simt motivate sa tina dieta, pentru ca au barbat cu acte. Conform unui studiu australian, femeile se ingrasa cu aproximativ 4,5 kg in primele 6 luni de la casatorie. Cam rapid am putea spune. Daca se mentine ritmul si apare si o sarcina, cu greu o sa se mai renunte la kilogramele “castigate”. Dar care ar fi cauza?

O echipa de exrperti in sanatate din Australia a studiat 350 de femei inainte si dupa nunta. Desi toate femeile au depus eforturi considerabile sa slabeasca pentru a arata bine in ziua nuntii, la 6 luni dupa nunta, cele care nu au slabit foarte mult inainte de nunta au luat 2,1 kg in primele 6 luni dupa nunta, iar cele care au tinut dieta inainte de nunta, s-au ingrasat foarte mult dupa nunta.

Cercetatorii de la Universitatea Flinders din Adelaide, Australia, au declarat ca rezultatele studiului demonstreaza faptul ca nunta provoaca modificari importante la nivelul greutatii. Ei au descoperit ca multe dintre femei sunt sfatuite sa slabeasca inainte de nunta si depun eforturi mari sa o faca, iar acestea se ingrasa cel mai mult dupa nunta, iar cele care reusesc sa slabeasca fara sa depuna multe eforturi, nu se ingrasa foarte mult dupa nunta.

In concluzie, miresele care se simt presate sa slabeasca, ca sa intre in rochia de mireasa, se ingrasa in jur de 5 kg dupa nunta – aproape de 3 ori mai mult decat miresele care nu au fost presate sa slabeasca.

Cu alte cuvinte, slabiti fara sa va stresati sau pierdeti acum cateva kilograme si castigat 5 dupa.

Foto: freedigitalphotos.net

Articole asemanatoare
criza coronavirusului
Va rezista căsătoria ta și după ce trece criza coronavirusului?
nunta
Cum îți planifici nunta în toiul epidemiei COVID-19
restaurant
Cum alegi un restaurant pentru un eveniment important în anul 2020?
Fotografiile de nuntă ale lui Blake Lively și Ryan Reynolds sunt interzise pe Pinterest

6 Responses

 1. gheorgica

  Bunastarea si stresul ingrasa 🙂 Si barbatii patesc la fel. Dupa nunta eu am luat 10 kg. M-am dus la un nutritionist mai de gasca si ce crezi ca mi-a spus? Schimba nevasta. Asta gateste bine nu te cicale si o sa faci burta cat zeppelinul Hindenburg. Am rezolvat, mananc pufuleti cu mere acre.

  1. Nicoleta Bujor

   :)) Interesant punct de vedere. Cred ca ar fi un subiect care ar merita cercetat – De ce fac barbatii burta? Ca din cate inteleg, unul dintre raspunsuri ar fi: pentru ca au sotii necicalitoare si care gatesc bine. 🙂

    1. gheorgica

     ,, vor sa compenseze,,gata, intzepaturi feminine. Poate vrea sa isi intreaca soacra.Daca deschizi o revista, ziar… este imposibil sa nu gasesti un sfat culinar. Pana te prinzi ca vrea sa te omoare cu prea mult bine ai facut burta prosperitatii. Este greu sa lamuresti nevasta ca nu vrei atata bine dar greu este si sa scapi de burta. Voi nu aveti burti prin preajma? La mine a fost greu sa o impac si sa inteleaga ca gateste foarte bine dar mie imi face rau. Trebuia sa mananc din toate ca sa nu se supere.

 2. gheorgica

  Gandul bun este matinal
  Qui s’aime se taquine(Dan Norea)
  Mă ia mereu peste picior
  Iar eu mă fac mereu că plouă
  Căci mâine, ştiu, plină de dor,
  O să mă ia peste-amândouă.

Comenteaza acest articol

Casatoria ingrasa – Femeile se ingrasa cu aproape 5 kg in primele 6 luni de la nunta

by   1 min
6